Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)

Hizbollah endelig på EUs terrorliste

Det har vært mange omveier på veien, men Hizbollah er nå offisielt oppført på EUs liste over terrorgrupper. Israels president Shimon Peres lovpriser beslutningen.

Mandag offentliggjorde EU at de har oppført Hizbollah på sin liste over terrororganisasjoner. En lang diplomatisk kamp for Israel har dermed blitt kronet med seier. Beslutningen ble tatt da unionens 28 utenriksministere møttes til sitt månedlige møte tidligere på dagen, rapporterer Times of Israel. Den shiamuslimske grupperingens involvering på regimets side i Syria, skal ha vært det som fikk pendelen til å svinge i Hizbollahs disfavør.

– Endelig, etter årevis med diskusjoner og utregninger, har de mislyktes med sitt forsøk på å hevde at de er et legitimt politisk parti [i Libanon], sa diplomatiminister Tzipi Livni i en pressemelding.

Israels president Shimon Peres sendte også et spesialbrev til EU, der han lovpriste unionens beslutning og takket på vegne av nasjonen.

– Dette er et nødvendig og klokt steg, som er ment å forhindre at terror fortsatt sprer seg også utenfor Midtøsten og skader hvert eneste hjørne på kloden, inkludert europisk jord. Dessverre så vi dette i fjor med det fryktelige angrepet i Burgas, Bulgaria, i tillegg til forsøk på å ramme europeiske sivile i store byer utover hele kontinentet, gjengir Jerusalem Post fra brevet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart