Israelske soldater og grensepoliti blir angrepet av store steinblokker mandag. (Foto: Skjermdump fra maysa ayyad, Youtube.com)
Israelske soldater og grensepoliti blir angrepet av store steinblokker mandag. (Foto: Skjermdump fra maysa ayyad, Youtube.com)

Gikk til angrep på soldater med store steinblokker

Israelske soldater ble utsatt for et livstruende masseangrep på Vestbredden mandag. Tre palestinere ble drept, opplyser palestinske kilder. PA varsler at kveldens fredsforhandlinger med Israel blir utsatt.

Styrkene var i Kalandiya for å arrestere en mistenkt palestiner, som skal utgjøre en sikkerhetsrisiko for Israel. Men soldatene og politimennene ble offer for et bakholdsangrep og følte at deres liv var truet. Derfor gjorde IDF-avdelingen tiltak for å beskytte sitt liv.

Et videoklipp som det palestinske nyhetsbyrået WAFA har publisert, viser hvordan militærkjøretøyene til soldatene ble angrepet fra hustak og på gateplan, av palestinere som kastet store steinblokker og andre gjenstander mot bilene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2udF2d_d3A4[/youtube]

Angrepet under arrestasjon
Grensepolitiet arresterte en mistenkt terrorist under sitt oppdrag i Kalandiya og tok ham med inn til avhør. Det var under arrestasjonen, som i første omgang ble utført av spesialsoldater kledd i sivile klær, at rundt 1.500 palestinere skal ha gått ut i gatene og angrepet soldatene med brannbomber og store steiner, sier talsmann for grensepolitiet Shai Hakimi til Times of Israel.

Hakimi sier de israelske soldatene brukte opprørskontroll-midler, noe som vanligvis er gummikuler og tåregass. Hakimi sier at han ikke er kjent med at skarp ammunisjon ble brukt. Han er heller ikke kjent med at noen palestinere ble drept.

Det israelske forsvaret gransker nå hendelsen.

– Soldatene åpnet ild etter at deres liv var i overhengende fare, sier IDF.

– Store, voldelige menneskemasser som dette, som er mange ganger flere i antall enn sikkerhetsstyrkene, gir oss ikke noe annet valg enn å bruke skarp ammunisjon i selvforsvar, sier oberstløytnant Peter Lerner, talsmann for IDF.

PA avlyser møte
Kveldens planlagte forhandlingsmøte mellom Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat i Jeriko er avlyst. PA avlyser i protest mot det de hevder er IDFs drap på tre palestinere nær flyktningleiren Kalandiya på Vestbredden i morges, melder
Jerusalem Post. 19 andre palestinere skal ha blitt såret.

– Slike kriminelle handlinger krever umiddelbar og internasjonal innblanding, for å tvinge Israel til å stanse sine stadige lovbrudd og for å få på plass internasjonal beskyttelse for vårt folk, sier Rami Hamdallah, PAs statsminister .

PA-president Mahmoud Abbas sin talsmann Nabil Abu Rudeineh har også fordømt de israelske «ugjerningene».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart