Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

IDF-bulldoser under en militærøvelse nær Gaza-stripen. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
IDF-bulldoser under en militærøvelse nær Gaza-stripen. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)

Forsøker Hamas å «bombe» fredsforhandlingene?

To eksplosjoner har inntruffet nær IDF-kjøretøyer ved Gaza-stripen i helgen, mens ett terrorangrep i Jerusalem planlagt av Hamas ble forhindret.

Det planlagte angrepet i Jerusalem skulle ramme det nye kjøpesenteret Mamilla, i nærheten av Gamlebyen. Ifølge Ha’aretz ønsket Hamas-terrorister å pakke inn en bombe i gavepapir og plassere den et sted med mye mennesker til stede.

Hamas-medlemmene tilhører terrorgruppens avdeling på Vestbredden. Denne avdelingen mener Shin Bet er svært motiverte for å gjennomføre angrep inne i Israel. To av cellens medlemmer har israelske identitetskort og arbeidet i kjøpesenteret. Israelsk etterretning mener arabere med israelsk statsborgerskap eller ID står i fare for «å bli utnyttet for sin bevegelsesfrihet, og brukt til å utføre terrorangrep inne i Israel».

Terroristene som er arrestert av Shin Bet, planla også å plassere bomber i Ramallah for å drepe israelske soldater.

Hamas på Gaza-stripen har også vært aktive denne helgen. Fredag gikk en bombe i luften, da et IDF-kjøretøy patruljerte nær sikkerhetsgjerdet. Ingen soldater ble såret. En av forsvarets talspersoner forklarer til Times of Israel at Hamas-operatører sannsynligvis har detonert bomben på avstand.

Mandag morgen inntraff et liknende scenario, da to bomber gikk av i nærheten av en IDF-patrulje ved en militær bulldoser ute på rutineoppdrag. Yedioth Aharonoth melder at soldatene arbeidet med å avdekke flere bomber etter fredagens hendelse og at disse ikke ble detonert via fjernkontroll. Foreløpig sier IDF at det er uklart om de to siste hendelsene har noe med hverandre å gjøre.

Hamas er motstandere av forhandlinger med Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart