Skjermdump fra Times of Israel og Fatahs Facebook-side.
Skjermdump fra Times of Israel og Fatahs Facebook-side.

Fatahs Facebook-side hyller «Palestinas snikskytter»

En ni år gammel israelsk jente ble skutt i Psagot på Vestbredden lørdag. En offisiell Facebook-side til Fatah, bevegelsen som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene, hyller terroristen.

Palestinian Media Watch (PMW) gjengir skjermdump av hyllesten fra Facebook-siden til Fatah (Fatah – The Main Page). I den arabiske teksten heter det:

«Palestinas snikskytter var her. Han hilset Hebron [hvor en israelsk soldat ble drept i september] og han hvilte i El-Bireh [referanse til lørdagens drap av den ni år gamle jenta]. Han la igjen underskriften til en [virkelig] mann i ulike deler av hjemlandet. Han hilste og forsvant, og dro til et annet sted, med en ny underskrift, mens han forteller historiene til de som elsker hjemlandet.»

Oppdatering: Mandag 7. oktober meldte nettsiden TheBlaze.com at Facebook-oppdateringen ble fjernet i ettertid.

Under regjeringsmøtet søndag la statsminister Benjamin Netanyahu ansvaret for skyteangrepet på de palestinske selvstyremyndighetene og «det stadige oppvigleriet i palestinske medier».

– Så lenge oppvigleriet pågår, kan ikke PA løpe fra ansvaret for disse handlingene, skal Netanyahu ha sagt, ifølge avisen Ma’ariv.

De israelske bosetningen Psagot ligger noen få hundre meter fra den palestinske landsbyen El-Bireh i Ramallah-området. Skyteangrepet mot jenta var det tredje større terrorangrepet på Vestbredden i løpet av de to siste ukene.

Foreløpig etterforskning viser at terroristen klarte å skyte kun ett skudd fra et hjemmelaget våpen, fra kloss hold mot jenta, før han flyktet fra stedet til El-Bireh.

Israelske sikkerhetsstyrker har ikke hatt informasjon på forhånd om disse siste terrorangrepene, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Noam Glick ble lagt inn på sykehuset lørdag med alvorlige skader. Siden den gang er hennes tilstand noe forbedret.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart