Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.
Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.

Israeler klubbet til døde utenfor sitt eget hjem

To palestinere væpnet med øks og jernstenger angrep et israelsk ektepar i deres hjem nord i Jordan-dalen på Vestbredden natt til fredag. Mannen ble klubbet til døde, kona klarte å rømme.

Ekteparet hørte lyder utenfor huset og gikk ut for å sjekke, da de ble angrepet av gjerningsmennene, rapporterer Ha’aretz. Kona slapp unna med lettere skader, mens hennes mann, en oberst i IDFs reservestyrker, ble drept rundt klokken 01:00 lokal tid. Den dreptes navn er Shrayah Ofer, melder Yedioth Aharnoth.

Det er den overlevende kvinnen som opplyser at angriperne var palestinere væpnet med jernstenger og øks. Times of Israel og andre israelske nettaviser beskriver hendelsen som et «mistenkt terrorangrep», men etterforskerne er likevel usikre på det nåværende tidspunkt. Det blir etterforsket hva som kan være motivet til angriperne.

Etter å ha drept Ofer, skal drapsmennene ha løpt etter kvinnen. Etter at hun rømte fra åstedet stanset hun en passerende bil for å få hjelp.

– Jeg mottok en telefon fra en kvinne som sa at hun og hennes ektemann ble angrepet inne i sitt hjem. Hun klarte å rømme og bruke en passerende bil til hjelp. Jeg sendte med en gang medisinsk personell i området til åstedet og kontaktet sikkerhetsstyrkene, forklarer en av operatørene på nødnummersentralen til Jerusalem Post.

Øyenvitner sier til nettavisen at de så en kvinne ligge på veien med et «totalt ødelagt» ben.

– Vi trodde det var en bilulykke, før vi forsto hva som var skjedd. Hun sa at de hørte hunder som bjeffet, at hennes kjæreste gikk ut og hun så at han ble slått med klubber og jernstenger. Kvinnen forsvant ut bakdøren.

De siste ukene har det vært flere terrorangrep mot israelere på Vestbredden. Mandag angrep to palestinere arrestert, mistenkt for å ha infiltrert bosetningen Psagot 5. oktober og skutt en ni år gammel jente. Jenta overlevde og fikk lettere skader. I september ble to IDF-soldater drept av terrorister i to ulike angrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart