Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israeler klubbet til døde utenfor sitt eget hjem

Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.
Skjermdump til forsiden av haaretz.com 11. oktober 2013.
To palestinere væpnet med øks og jernstenger angrep et israelsk ektepar i deres hjem nord i Jordan-dalen på Vestbredden natt til fredag. Mannen ble klubbet til døde, kona klarte å rømme.

Ekteparet hørte lyder utenfor huset og gikk ut for å sjekke, da de ble angrepet av gjerningsmennene, rapporterer Ha’aretz. Kona slapp unna med lettere skader, mens hennes mann, en oberst i IDFs reservestyrker, ble drept rundt klokken 01:00 lokal tid. Den dreptes navn er Shrayah Ofer, melder Yedioth Aharnoth.

Det er den overlevende kvinnen som opplyser at angriperne var palestinere væpnet med jernstenger og øks. Times of Israel og andre israelske nettaviser beskriver hendelsen som et «mistenkt terrorangrep», men etterforskerne er likevel usikre på det nåværende tidspunkt. Det blir etterforsket hva som kan være motivet til angriperne.

Etter å ha drept Ofer, skal drapsmennene ha løpt etter kvinnen. Etter at hun rømte fra åstedet stanset hun en passerende bil for å få hjelp.

– Jeg mottok en telefon fra en kvinne som sa at hun og hennes ektemann ble angrepet inne i sitt hjem. Hun klarte å rømme og bruke en passerende bil til hjelp. Jeg sendte med en gang medisinsk personell i området til åstedet og kontaktet sikkerhetsstyrkene, forklarer en av operatørene på nødnummersentralen til Jerusalem Post.

Øyenvitner sier til nettavisen at de så en kvinne ligge på veien med et «totalt ødelagt» ben.

– Vi trodde det var en bilulykke, før vi forsto hva som var skjedd. Hun sa at de hørte hunder som bjeffet, at hennes kjæreste gikk ut og hun så at han ble slått med klubber og jernstenger. Kvinnen forsvant ut bakdøren.

De siste ukene har det vært flere terrorangrep mot israelere på Vestbredden. Mandag angrep to palestinere arrestert, mistenkt for å ha infiltrert bosetningen Psagot 5. oktober og skutt en ni år gammel jente. Jenta overlevde og fikk lettere skader. I september ble to IDF-soldater drept av terrorister i to ulike angrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart