Foto: Skjermdump fra Kanal 2
Foto: Skjermdump fra Kanal 2

Angrep militærbase med traktor

En palestinsk angriper kjørte en traktor gjennom gjerdet til en israelsk militærbase på Vestbredden torsdag kveld. Da mannen nektet å stanse ble han skutt og drept av israelske soldater.

Angriperen er identifisert som Younis al-Radeideh fra Øst-Jerusalem. Angriperens bror gjennomførte et lignende terrorangrep med traktor i Jerusalem i 2009. Også han ble skutt på stedet av sikkerhetsvakter, skriver Times of Israel.

Politiet i Jerusalem mener Younis al-Radeidehs «traktorangrep» på militærbasen Rama var en enkeltmannsoperasjon. Da han kjørte gjennom porten og inn på basen oppfattet «IDF-soldatene det som en umiddelbar trussel og åpnet ild», forklarer forsvarets pressekontor.

De nye enkeltangrepene mot israelere og israelske interesser fra palestinsk hold de siste månedene, blir av Midtøsten-analytiker Avi Issacharoff i Times of Israel beskrevet som «en ny form for terror». For å ikke bli oppdaget arbeider terroristene alene og det er ofte vanskelig å stadfeste for politiet om det er snakk om terrorangrep eller ikke.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart