Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ny dag med vold på Vestbredden

Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)
Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)
Et israelsk ektepar fikk moderate skader da deres bil ble angrepet av palestinske terrorister med molotov-cocktail.

Molotov-cocktail er en enkel hjemmelaget bombe av en flaske bensin eller sterk alkohol, som forårsaker store brannskader. Bilen som paret kjørte i ble fullstendig ødelagt i flammene, men de klarte å komme seg ut i tide, forklarer Yedioth Aharonoth.

De to kjørte på veien nær Tekoa, som ligger blant en klynge bosetninger kalt Gush Etzion på Vestbredden, da de ble angrepet. Medisinsk personell behandlet dem på stedet, før de ble fraktet videre til Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Torsdag forsøkte en palestiner i tjueårene å knivstikke en IDF-soldat til døde ved sjekkpunktet Abu Dis, men ble selv drept da israelske soldater skjøt i selvforsvar. Soldatene gjennomførte et søk på en palestinsk bil som de mistenkte for å frakte narkotika, da den palestinske mannen gikk til angrep. En annen palestiner ble også skutt og drept tidligere på dagen, etter at han skjøt med et hjemmelaget våpen ved sjekkpunktet Tapuach. Mannen var utstyrt med en rekke eksplosiver, melder politiet.

En rekke voldshendelser de siste ukene, tyder på at den relativt rolige situasjonen på Vestbredden er i ferd med å forvitre. Israel har de siste årene fjernet mange sjekkpunkter på Vestbredden, noe som har økt terroristenes mulighet til å bevege seg fritt og smugle våpen mellom byer og landsbyer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart