Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)
Palestinsk opprør i El-Arrub på Vestbredden i 2011 (Illustrasjon: flickr.com)

Ny dag med vold på Vestbredden

Et israelsk ektepar fikk moderate skader da deres bil ble angrepet av palestinske terrorister med molotov-cocktail.

Molotov-cocktail er en enkel hjemmelaget bombe av en flaske bensin eller sterk alkohol, som forårsaker store brannskader. Bilen som paret kjørte i ble fullstendig ødelagt i flammene, men de klarte å komme seg ut i tide, forklarer Yedioth Aharonoth.

De to kjørte på veien nær Tekoa, som ligger blant en klynge bosetninger kalt Gush Etzion på Vestbredden, da de ble angrepet. Medisinsk personell behandlet dem på stedet, før de ble fraktet videre til Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Torsdag forsøkte en palestiner i tjueårene å knivstikke en IDF-soldat til døde ved sjekkpunktet Abu Dis, men ble selv drept da israelske soldater skjøt i selvforsvar. Soldatene gjennomførte et søk på en palestinsk bil som de mistenkte for å frakte narkotika, da den palestinske mannen gikk til angrep. En annen palestiner ble også skutt og drept tidligere på dagen, etter at han skjøt med et hjemmelaget våpen ved sjekkpunktet Tapuach. Mannen var utstyrt med en rekke eksplosiver, melder politiet.

En rekke voldshendelser de siste ukene, tyder på at den relativt rolige situasjonen på Vestbredden er i ferd med å forvitre. Israel har de siste årene fjernet mange sjekkpunkter på Vestbredden, noe som har økt terroristenes mulighet til å bevege seg fritt og smugle våpen mellom byer og landsbyer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart