Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk soldat drept i knivangrep på buss

Sentralstasjonen i Afula, Nord-Israel. (Illustrasjon: Rahel Jaskow, flickr.com)
Sentralstasjonen i Afula, Nord-Israel. (Illustrasjon: Rahel Jaskow, flickr.com)
I den nordlige israelske byen Afula ble en israelsk soldat knivstukket av en 16 år gammel palestiner onsdag morgen. Han døde siden av skadene. Politiet mener det var et terrorangrep.
Det var den israelske soldaten Eden Atias (18) som ble drept i terrorangrepet.
Det var den israelske soldaten Eden Atias (18) som ble drept i terrorangrepet.

Ifølge Ha’aretz var den israelske gutten 18 år gammel. Flere israelske medier skriver at mannen skal ha blitt knivstukket i nakken, da bussen han satt i stanset ved sentralstasjonen i den nordlige israelske byen Afula. Passasjerene på bussen fikk lagt den mistenkte 16-årige palestinske gjerningsmannen i bakken og overlevert ham til politiet.

Offeret ble siden evakuert til Emek-sykehuset med flere stikkskader i nakken og andre steder på kroppen. Legene klarte ikke å redde livet hans. Ambulansepersonell Hadar Bachar og Nati Liani forteller hva som møtte dem, da de ankom åstedet.

– Vi kom til stedet veldig raskt og ble tatt med inn i bussen, som hadde stanset for å slippe passasjerer ut ved sentralstasjonen i Afula. En mann på rundt 18 år satt i et av setene nesten helt bakerst. Han var ved bevisshet og hadde blitt knivstukket flere ganger over hele kroppen. Han var i veldig dårlig stand. Etter en kort behandling fraktet vi ham til akuttavdelingen ved Emek-sykehuset, der han ble overført til en av operasjonssalene.

Den mistenkte skal være fra den palestinske byen Jenin på Vestbredden, men har oppholdt seg ulovlig i Israel over lengre tid. Han sitter i skrivende stund i avhør hos politiet. Lederen for politiet i Nord-Israel, Ronny Attia, beskriver den mistenkte som en «terrorist» og avslører at angrepet ble utført fordi hans onkel sitter fengslet i Israel. To av angriperens brødre skal også være fengslet i Israel. Den ene drepte en israeler allerede da han var 15 år, melder nyhetsbyrået Tazpit.

En rekke terror- og voldshendelser rettet mot israelere på Vestbredden og i Israel den siste tiden, har fått tidligere Shin Bet-sjef Yuval Diskin til å advare mot en tredje palestinsk intifada.

Sist uke ble en mor og datter såret, da palestinere kastet en Molotov-cocktail på bilen de kjørte nær bosetningen Tekoa.

Andre kilder: Times of Israel, Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth.

 

Netanyahu bekymret over «terrorbølge»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)

Israel har vært gjennom «det roligste året på et tiår», men økende terroraktivitet bekymrer statsminister Benjamin Netanyahu. Det sa han søndag morgen, kort tid etter at IDF hadde avdekket en palestinsk tunnel fra Gaza-stripen og inn i Israel. Onsdagens angrep i Afula, vil trolig forsterke Netanyahus mistanker om at en ny «terrorbølge» bygger seg opp.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart