Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Sentralstasjonen i Afula, Nord-Israel. (Illustrasjon: Rahel Jaskow, flickr.com)
Sentralstasjonen i Afula, Nord-Israel. (Illustrasjon: Rahel Jaskow, flickr.com)

Israelsk soldat drept i knivangrep på buss

I den nordlige israelske byen Afula ble en israelsk soldat knivstukket av en 16 år gammel palestiner onsdag morgen. Han døde siden av skadene. Politiet mener det var et terrorangrep.
Det var den israelske soldaten Eden Atias (18) som ble drept i terrorangrepet.
Det var den israelske soldaten Eden Atias (18) som ble drept i terrorangrepet.

Ifølge Ha’aretz var den israelske gutten 18 år gammel. Flere israelske medier skriver at mannen skal ha blitt knivstukket i nakken, da bussen han satt i stanset ved sentralstasjonen i den nordlige israelske byen Afula. Passasjerene på bussen fikk lagt den mistenkte 16-årige palestinske gjerningsmannen i bakken og overlevert ham til politiet.

Offeret ble siden evakuert til Emek-sykehuset med flere stikkskader i nakken og andre steder på kroppen. Legene klarte ikke å redde livet hans. Ambulansepersonell Hadar Bachar og Nati Liani forteller hva som møtte dem, da de ankom åstedet.

– Vi kom til stedet veldig raskt og ble tatt med inn i bussen, som hadde stanset for å slippe passasjerer ut ved sentralstasjonen i Afula. En mann på rundt 18 år satt i et av setene nesten helt bakerst. Han var ved bevisshet og hadde blitt knivstukket flere ganger over hele kroppen. Han var i veldig dårlig stand. Etter en kort behandling fraktet vi ham til akuttavdelingen ved Emek-sykehuset, der han ble overført til en av operasjonssalene.

Den mistenkte skal være fra den palestinske byen Jenin på Vestbredden, men har oppholdt seg ulovlig i Israel over lengre tid. Han sitter i skrivende stund i avhør hos politiet. Lederen for politiet i Nord-Israel, Ronny Attia, beskriver den mistenkte som en «terrorist» og avslører at angrepet ble utført fordi hans onkel sitter fengslet i Israel. To av angriperens brødre skal også være fengslet i Israel. Den ene drepte en israeler allerede da han var 15 år, melder nyhetsbyrået Tazpit.

En rekke terror- og voldshendelser rettet mot israelere på Vestbredden og i Israel den siste tiden, har fått tidligere Shin Bet-sjef Yuval Diskin til å advare mot en tredje palestinsk intifada.

Sist uke ble en mor og datter såret, da palestinere kastet en Molotov-cocktail på bilen de kjørte nær bosetningen Tekoa.

Andre kilder: Times of Israel, Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth.

 

Netanyahu bekymret over «terrorbølge»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)

Israel har vært gjennom «det roligste året på et tiår», men økende terroraktivitet bekymrer statsminister Benjamin Netanyahu. Det sa han søndag morgen, kort tid etter at IDF hadde avdekket en palestinsk tunnel fra Gaza-stripen og inn i Israel. Onsdagens angrep i Afula, vil trolig forsterke Netanyahus mistanker om at en ny «terrorbølge» bygger seg opp.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart