Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs tidligere utenriksminister George Shultz maner P5+1 til forsiktighet i atomforhandlingene. (Foto: Skjermdump fra BBC News, YouTube.com)
USAs tidligere utenriksminister George Shultz maner P5+1 til forsiktighet i atomforhandlingene. (Foto: Skjermdump fra BBC News, YouTube.com)

– Iran kan kutte over strupene deres

Samme dag som Iran-forhandlingene starter opp igjen, advarer den tidligere amerikanske utenriksministeren George Shultz om at P5+1 kan bli rundlurt, hvis de ikke er forsiktige under samtalene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

P5+1 (vetomaktene i FNs sikkerhetsråd og Tyskland) og Iran møttes i dag i Geneve for en tredje runde med samtaler om en midlertidig atomavtale. Israelske ledere har uttalt i mediene de siste dagene at partene trolig vil undertegne en versjon av halvtårsplanen som den amerikanske administrasjonen foreslår, i løpet av de neste dagene.

USAs utenriksminister John Kerry, som har blitt kraftig kritisert i Israel for sin forhandlingstaktikk, understreker at avtalen er midlertidig og gir partene tid til å forhandle fram en bindende og varig avtale. Den trenger nødvendigvis ikke se ut som noe i nærheten av hva den midlertidige avtalen foreskriver.

– Hva et land bestemmer eller ikke bestemmer seg for å gjøre, eller hva det tillates å gjøre under reglementet, er helt avhengig av forhandlingene. Vi er på et innledende trinn der vi finner ut om det virkelig finnes et «første steg» som kan bli tatt. Spørsmålet om Irans atomprogram vil ikke bli avgjort i innledningsrundene, sa han ifølge Ha’aretz og Reuters i Geneve.

EUs utenriksminister Catherine Ashton og Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif leder atomsamtalene fra hver sin side av forhandlingsbordet. Bildet er tatt under forrige forhandlingsrunde i Geneve, 7. og 8. november 2013. (Foto: United States Mission Geneva, flickr.com)
EUs utenriksminister Catherine Ashton og Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif leder atomsamtalene fra hver sin side av forhandlingsbordet. Bildet er tatt under forrige forhandlingsrunde i Geneve, 7. og 8. november 2013. (Foto: United States Mission Geneva, flickr.com)

Kan «kutte av strupen»
Den 92 år gamle tidligere amerikanske utenriksministeren George Shultz sa i et BBC-intervju at P5+1 kan komme til å gå på en stor smell, dersom de ikke er varsomme med Iran.

– Iranerne er ikke kjent som flinke teppeselgere for ingenting. De utfører sine forretninger med et smil om munnen og oppmuntrer deg fram til de kutter av strupen din. Så du må være fokusert og realistisk, hevdet han.

Shultz var utenriksminister i åtte år under president Ronald Reagan på 80-tallet.

Se utdrag fra BBC-intervjuet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o2j0X7P98YA[/youtube]

– Vil ikke få atomvåpen
Torsdag gjentok Israels statsminister Benjamin Netanyahu at hans regjering er garantisten for at Iran aldri oppnår atomvåpenkapasitet, melder Jerusalem Post.

– Det er forbudt for Iran å skaffe seg atomvåpen og jeg kan love dere at de aldri vil få det.

Netanyahu gjentok sitt løfte etter at Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei, beskrev Israel som et land som er «dømt til å bli utryddet» onsdag.

Men tøff ordbruk er tydeligvis ikke det eneste iranerne er forberedt på å gjøre mot israelerne. Politiet i Aserbajdsjan arresterte for to uker siden 31 år gamle Hasan Faraji, mistenkt for å være involvert i planleggingen av et terrorangrep mot den israelske ambassaden i Baku. Faraji skal en rekke ganger ha vandret rundt i området ved israelske ambassaden, mens han oppførte seg mistenkelig. Han er i tillegg soldat i Irans Quds-styrker, en gren i Revolusjonsgarden som driver etterretning og utfører terrorangrep i utlandet.

Den terrormistenkte Quds-soldaten Hasan Faraji (Foto: Skjermdump fra Kanal 10)
Den terrormistenkte Quds-soldaten Hasan Faraji (Foto: Skjermdump fra Kanal 10)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart