Foto: Skjermdump fra IsraelHayom.com
Foto: Skjermdump fra IsraelHayom.com

Steinkastere angrep kjøretøy og skadet småjente

Ei to år gammel israelsk jente fikk moderate hodeskader da unge palestinske angripere kastet steiner mot bilen som moren kjørte i Øst-Jerusalem.

I dag opplyste Jerusalem-politiet at de har arrestert fire palestinske tenåringer, som er mistenkt for å ha utført steinangrepet torsdag. Alle de fire mistenkte skal være innbyggere i den arabiske bydelen Sur Baher i Øst-Jerusalem. I løpet av dagen vil politiet be Distriktsdomstolen i hovedstaden om varetektsfengsling mens etterforskning av hendelsen pågår.

– I løpet av de siste månedene har vi sett en økning i antallet voldshendelser fra palestinere i flere av Jerusalems nabolag, særlig der de bruker steiner eller molotov-cocktail. Forsøkene på å skade israelere øker alltid når USAs utenriksminister John Kerry skal til Israel, for å presse Israel i forhandlingene med de palestinske myndighetene, sier en politikilde til Israel Hayom.

To år gamle Avigail Magen ble fraktet til Hadassah-sykehuset med moderate skader og full av blod, men legene hennes tror og håper at hun vil bli helt frisk igjen. Talskvinne for sykehuset, Rachel Goldblatt, sier «barnets tilstand er stabil. Hun ankom sykehuset med hodeskader, men er ved full bevissthet».

Avigails bestefar Ya’akov Magen sier han har sett videoopptak fra hendelsen.

– Da jeg så opptakene av en av av steinene som rammet dem, kunne jeg ikke tro mine egne øyne. Det var en stein på halvannen til to kilogram. Denne type hendelser blir stadig drøftet. Men fram til noe skjer, fram til noen blir skadet, vil ingen gjøre noe med det, mener han.

Jerusalems ordfører Nir Barkat besøkte Avigail og hennes familie på Hadassah torsdag kveld og ba myndighetene gjøre mer for å forhindre bølgen av palestinske steinangrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart