Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk soldat drept ved grensen til Libanon

Shlomi Cohen (t.v.) ble drept av en libanesisk soldat. Her sammen med sin kone på bryllupsdagen. (Foto: Privat)
Shlomi Cohen (t.v.) ble drept av en libanesisk soldat. Her sammen med sin kone på bryllupsdagen. (Foto: Privat)
15. desember ble den israelske soldaten Shlomi Cohen (31) skutt og drept av en libanesisk soldat. Cohen etterlater seg kone (bildet) og en datter på 11 måneder.

Søndag 15. desember kl. 19.40 lokal tid ble den israelske soldaten Shlomi Cohen, 31 år fra Afula, skutt og drept på israelsk side av grensen mot Libanon. Angriperen, en soldat i den libanesiske hæren (LAF), fyrte av 6-7 skudd. Cohen befant seg i et militært kjøretøy ca. 50 meter fra grensegjerdet like ved Rosh Hanikra da han ble truffet av skuddene.

Ledelsen i FN-styrken UNIFIL arrangerte mandag 16. desember et møte med FN, IDF og LAF for å diskutere den alvorlige hendelsen. Representantene fra LAF hevdet at den libanesiske soldaten handlet på egen hånd, hadde blitt arrestert og ville bli straffet.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon beklaget i en uttalelse drapet på den israelske soldaten og minnet den libanesiske hæren om dens forpliktelser ifølge FNs sikkerhetsrådets resolusjon 1701.

Israels FN-ambassadør Ron Prosor, sendte 16. desember et brev til Gerard Araud, president for FNs sikkerhetsråd og til Ban Ki-moon, der han ba rådet om enstemmig å fordømme skytingen.

Senere samme kveld kom fordømmelsen fra rådet.

Uttalelsen poengterer at skytingen var et alvorlig brudd på resolusjon 1701, og at rådet ser frem til avslutningen av UNIFILs og Libanons granskning av hendelsen.

I et intervju publisert tirsdag 17. desember i Yedioth Aharonoth forteller Cohens enke, Maayan Cohen, om sorgen over å miste sin mann og at hun nå må oppdra deres 11 måneder gamle datter helt alene. Hun kritiserer også IDF for at Shlomi kjørte alene, uten backup og uten å bruke skuddsikker vest.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart