Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Kassam-raketter avfyrt fra Gaza mot byen Sderot. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

– Dette kan ikke fortsette

Volden har økt betydelig på Vestbredden, og de siste dagene har det også vært flere angrep fra Gaza. - Regjeringen må stanse dette, sier ordføreren for Ashkelon-regionen, som ble angrepet med rakett fra Gaza senest torsdag kveld.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En Kassam-rakett eksploderte i et åpent område i nærheten av storbyen Ashkelon torsdag kveld like etter kl. 20:00 israelsk tid. Dette er det andre rakettangrepet fra Gaza på under 24 timer mot det samme området. Også den første raketten slo ned i et åpent område uten å gjøre skade.

– Selv om det er snakk om enkeltskudd, gjør det avbrudd i og forstyrrer dagliglivet til lokalbefolkningen. Selv om innbyggerne kan fortsette sitt liv som normalt, må regjeringen hindre at denne situasjonen fortsetter, sier Yair Farjun, ordfører i Ashkelon-regionen.

– Vi vil ramme dem som angriper oss og dem som støtter angriperne, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale torsdag.

– Ingen vil være immune, la han til.

Det israelske luftforsvaret (IAF) svarte på rakettangrepene torsdag ved blant annet å ramme en våpenfabrikk i det sentrale Gaza og et våpenlager i det nordlige Gaza, melder Times of Israel. IAF meldte om direkte treff. To palestinere skal ha blitt skadet, ifølge palestinske kilder.

IDF utplasserte onsdag flere anti-rakettbatteri av typen Iron Dome i området for å skyte ned rakettene fra Gaza.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon advarte Hamas-regimet i Gaza om at angrepene mot Israel vil ha en pris. «Dersom det ikke er fredelig i Israel, vil det heller ikke bli fredelig i Gaza,» sa han.

Tirsdag 24. desember ble den 22 år gamle arabiske sivile arbeideren Salah Abu Latif fra den hovedsakelig beduinske byen Rahat, skutt i brystet og drept av et enkeltskudd fra en palestinsk skarpskytter i Gaza mens han jobbet på israelsk side mellom Nahal Oz og Kfar Aza med å reparere en del av grensegjerdet mellom Gaza og Israel. Grensegjerdet hadde kollapset på tre steder etter stormen som feide over området i forrige uke.

IDF besvarte skytingen på tirsdag ved å angripe 6 mål i Gaza som angivelig tilhører Hamas og Islamsk Jihad. Det palestinske nyhetsbyrået Maan meldte at en tre år gammel palestinsk jente ble drept, og flere personer skadet.

Senere på dagen skjøt og moderat skadet israelske styrker en 20 år gammel mann som plasserte eksplosiver ved grensegjerdet i det nordlige Gaza. Det meldes om flere forsøk på å sprenge bomber ved Gaza-siden av grensegjerdet de siste dagene.

Yedioth Aharonth meldte også at Israels sikkerhetstjeneste Shin Bet arresterte aktivisten Muhammad Abu Amshah Beit (32) fra Beit Hanoun på Gazastripen i begynnelsen av desember. Israel hadde nylig – av humanitære årsaker – gitt ham tillatelse til å reise fra Gaza til Ramallah på Vestbredden for å forbedre synet i en øyeoperasjon. I avhør innrømmet han at planen var å forbedre synet for å kunne drepe israelske soldater som patruljerer grensen ved skarpskyting fra Gaza.

Også tidlig mandag morgen 23. desember ble det skutt en rakett fra Gaza. Den traff like ved et buss-skur for barn i nærheten av Ashkelon uten at noen ble skadet.

Søndag 22. desember ble en bombe plassert på en buss i byen Bat Yam ved Tel Aviv. Passasjerene på bussen ble evakuert noen minutter før bomben eksploderte.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart