Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Buss-terroristenes livsfarlige plan er avslørt

De tre hovedmistenkte terroristene Hamadi Taamri (f.v.), Sami Harimi og Sahada Taamri. Bildene under viser skruer og metallsplinter som var lagt inn i bomben. (Foto: Ynetnews/ Israelske myndigheter)
De tre hovedmistenkte terroristene Hamadi Taamri (f.v.), Sami Harimi og Sahada Taamri. Bildene under viser skruer og metallsplinter som var lagt inn i bomben. (Foto: Ynetnews/ Israelske myndigheter)
Israelske sikkerhetsstyrker har arrestert 14 menn mistenkt for sin rolle i terrorbomben på en buss 22. desember. Splintene i en trykk-koker skulle føre til mest mulig død og skade for de israelske buss-passasjerene.

Israelske sikkerhetstyrker har arrestert 14 menn – palestinere og beduiner – mistenkt for å ha forsøkt å detonere en bombe på en buss i den israelske byen Bat Yam søndag 22. desember. Bomben detonerte etter at alle de 12 passasjerene og sjåføren hadde evakuert bussen, men en politibetjent fikk hørselskader av eksplosjonen.

Nettsiden til Yedioth Aharonoth viste torsdag bilder av tre av de fire hovedmistenkte. De er alle ledende medlemmer i terrorgruppen Islamsk Jihad med bosted Betlehem. En av mennene var under opplæring for å bli politioffiser for de palestinske selvstyremyndighetene.

Yedioth Aharanoth melder at beduiner fra det sørlige Israel er blant de ti andre mistenkte. Dokumenter fra Shin Bets etterforskning viser at terroristene hadde plassert to kilo eksplosiver, spiker, skruer og andre metalldeler i en trykkoker av samme type som ble brukt av terrorister under Boston Maraton i april i fjor. Det skal være første gangen en trykkoker blir brukt av palestinske terrorister. Hensikten er å øke sprengkraften.

En bryter tilkoblet en mobiltelefon ble brukt for å fjernutløse bomben. Brødrene Sahada Taamri (24) og Hamadi Taamri (21) som tidligere har sonet i israelsk fengsel, og Yosef Salamah (22) produserte bomben. Den ble plassert i en svart bag og gitt til Sami Harimi (20) før han ulovlig krysset inn i Israel sør for Hebron. Der fikk han skyss med en israelsk beduin som kjørte ham til Jaffa sør for Tel Aviv. Etter bønn i en moské, gikk han om bord i buss nr. 240 til Bat Yam, plasserte bomben og forlot bussen før han noen få minutter senere utløste bomben med en mobiltelefon. Da var bussen allerede tom på grunn av en årvåken passasjer og en sjåfør som raskt oppfattet trusselen.

Harimi ble arrestert noen få dager senere og har i avhør innrømmet deltakelse i terroraksjonen.  Han fortalte også at gruppen hadde planlagt et større terrorangrep i Tel Aviv noen dager etterpå.

En av brødrene ledet også etterforskerne til et lager med 25 kilo eksplosiver som de planla å bruke i terror mot Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu takket og roste Shin Bet, IDF og politiet for deres arbeid med å finne terroristene. Han understreket det faktum at en av dem var under opplæring i PAs politistyrker og sa at dette var enda et bevis på at ansatte i de palestinske myndighetene er direkte involvert i terror.

– Det er på tide at Mahmoud Abbas stopper feiringen sammen med løslatte mordere og starter å lede sitt folk mot fred, sa Netanyahu.

Før jul ble Israels sikkerhetsbarriere i Betlehem-området kritisert fra ulike kanter, inkludert Norges største ungdomsparti. Uten barrieren kunne Islamsk Jihads terrorister uhindret ha tatt seg inn i Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart