Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hizbollah smugler avanserte våpen inn i Libanon

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Amerikansk etterretning mener den libanesiske terrororganisasjonen er i gang med å smugle inn bit for bit av en mengde avanserte rakettsystemer som vil kunne ramme israelske mål med stor presisjon.

Hizbollah har allerede om lag 100.000 raketter klar til bruk i Libanon, ifølge israelsk etterretning. Men amerikansk etterretning melder nå at terrorgruppen er i ferd med å skaffe seg raketter med mer avansert styringsfunksjon og dermed bedre treffsikkerhet. Utstyret blir smuglet inn til Libanon via Syria i smådeler. Så langt tilsier imidlertid de amerikanske etterretningsrapportene at de nye rakettsystemene ikke er klare til bruk, fordi de fortsatt ikke er komplette. Dette melder Wall Street Journal.

Krysser ”den røde linje”
Etter Den andre Libanon-krigen har Hizbollah rustet opp stadig større våpenlagre med støtte og assistanse fra sine alliansepartnere Iran og Syria. Hensikten med å smugle komponentene til de avanserte systemene bit for bit, antas å være at man vil unngå at ett potensielt luftangrep fra Israel mot en forsendelse skulle kunne sette en stopper for det hele.

Israelske myndigheter gjorde det klart allerede tidlig i borgerkrigen i Syria at det å innføre rakettsystemer med styringsfunksjon, eller kjemiske våpen, til landets fiender, ville være å krysse ”den røde linje”.

Fortsatt våpenlagre i Syria
Ifølge rapporten i Wall Street Journal gikk Israel til angrep på mål i Syria minst fem ganger i 2013, hver gang for å ramme våpenutstyr på vei mot Hizbollah. Både amerikanske og israelske talspersoner sier at luftangrepene har lyktes i noen grad, og at de har stoppet forsendelser av antiluftskyts av typen SA-17, og bakkeraketter av typen Fateh-110, fra å bli videresendt til Libanon. Likevel skal så mange som 12 sjømissilsystemer nå være i Hizbollahs besittelse i Syria.

Allianse med Iran og Syrias regime
Opprustningen ser ut til å ha to formål, skriver den amerikanske avisen. For det første mener etterretningskildene at Iran ønsker å styrke Hizbollahs våpenarsenal med tanke på fremtidige mulige angrep fra Israel, enten mot Libanon eller mot Irans atomprogram. I tillegg mener de at våpenforsendelsene skal bidra til å forplikte Hizbollah til å fortsette å beskytte og samarbeide med Syrias sittende president Bashar al-Assad.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart