Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Planla massedrap på busspassasjerer og ambulansepersonell

En israelsk buss rammet av en selvmordsterrorist under den andre intifadaen. Terror mot sivile israelere har vært en del av Israel-Palestina konflikten siden 1920-tallet. (Arkivfoto: GPO)
En israelsk buss rammet av en selvmordsterrorist under den andre intifadaen. Terror mot sivile israelere har vært en del av Israel-Palestina konflikten siden 1920-tallet. (Arkivfoto: GPO)
Tre palestinere fra Øst-Jerusalem med tilknytning til al-Qaida er arrestert etter at israelsk etterretning avdekket omfattende terrorplaner.

Etterretningstjenesten Shin Bet gjorde onsdag kjent at tre palestinere fra Øst-Jerusalem er arrestert. De tre var rekruttert av al-Qaida via sosiale medier på internett, og gikk med planer om å gjennomføre en rekke omfattende terrorangrep der både selvmordsbombere og skytemassakre var ingredienser. Dette forteller Jerusalem Post.

 

Planla ambassadeangrep
De planlagte terrormålene var både Jerusalem Convention Center, en buss i rute mellom Jerusalem og Ma’aleh Adumim, den amerikanske ambassaden i Tel Aviv og ambulansepersonellet som ville ha vært de første medisinske hjelperne til å ankomme åstedene.

Shin Bet meddeler at en leder innen al-Qaida med tilhold på Gaza skal ha rekruttert de tre mennene uavhengig av hverandre, og hatt planer om å aktivere tre uavhengige terrorceller. Etterretningstjenesten mener terrorlederen på Gaza sannsynligvis har mottatt sine ordre direkte fra al-Qaidas øverste internasjonale leder, Ayman Al-Zawahri.

 

Skulle skyte busspassasjerer
Den ene av de pågrepne er en 23 år gammel mann fra Ras Hamis i Øst-Jerusalem, som er bærer av israelsk ID-kort. Under avhør har han tilstått å ha meldt seg frivillig til å gjennomføre et angrep på en israelsk buss langs veien mellom Jerusalem og Ma’ale Adumim. Planen var at terrorister skulle skyte på dekkene for å tvinge bussen til å stoppe, for deretter å først skyte ned passasjerene på nært hold og så skyte ned de medisinske førstehjelperne da de ankom åstedet. Mannen meldte seg også frivillig til å organisere to selvmordsbombeangrep som skulle foregå samtidig, en mot Jerusalem Convention Center og en mot den amerikanske ambassaden i Tel Aviv.

For å gjennomføre disse planene skulle en gruppe utenlandske terrorister bringes til Israel med falske russiske pass, under påskudd av å være turister.

 

Kidnapping og bombing
En annen av de pågrepne har tilstått planer om å kidnappe en soldat fra busstasjonen i sentrum av Jerusalem, og planer om å bombe en boligbygning som huser israelske jøder i bydelen Abu Tor i Øst-Jerusalem.

Den tredje av de pågrepne har tilstått å ha hatt kommunikasjon med al-Qaida-lederen på Gaza via internett, og å ha planlagt å opprette en terrorcelle i Samaria.

 

– Al-Qaida har tilhold på Gaza
Talsmannen fra Shin Bet sier saken viser hvordan internett har blitt hovedmiddelet for rekruttering til den globale jihadistbevegelsen. Han påpeker også at saken viser hvor reell terrortrusselen fra al-Qaida er mot sentrale steder i Israel.

Han sier at saken også er et bevis på at Gaza-stripen ikke bare er tilholdsstedet til grupper som Hamas og Islamsk Jihad, men også en terrorbase for elementer med tilknytning til al-Qaida. Kilden forklarer at hundrevis at militante salafister på Gaza har tilgang til raketter og våpen, og at disse reiser til Sinai for å angripe både Egypt og Israel. Han sier Hamas har en overenskomst med disse elementene om at de får være i fred så lenge de ikke gjør noe som direkte kan skade Hamas ved å fremprovosere en israelsk respons mot regimet på Gaza.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart