Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Terrorplaner mot israelsk motorvei avdekket

Denne hovedveien fra Tel Aviv til Jerusalem er for tiden regnet som for dårlig sikret til at israelske regjeringsmedlemmer kan ferdes der. De siste to månedene har trafikk langs denne veien vært utsatt for en rekke angrep. Foto: Wikimedia Commons.
Denne hovedveien fra Tel Aviv til Jerusalem er for tiden regnet som for dårlig sikret til at israelske regjeringsmedlemmer kan ferdes der. De siste to månedene har trafikk langs denne veien vært utsatt for en rekke angrep. Foto: Wikimedia Commons.
Tre medlemmer av en terrorcelle tilknyttet Hamas er arrestert under mistanke for å ha planlagt å bombe en av de to hovedveiene som forbinder Jerusalem og Tel Aviv. Målet skal ha vært å ramme tropper fra den israelske hæren som ferdes langs denne veien. Til sammen er 15 veiterrorister arrestert.

Dette ble offentliggjort av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet mandag. Samtlige av de 15 arrestantene kommer fra landsbyen Bayt Ur a-Tachta på Vestbredden. De øvrige av de 15 er anklaget for å ha kastet molotov-cocktails og steiner på forbipasserende israelske bilder på Rute 443, og for å ha planlagt blant annet skyteangrep mot trafikkerende biler. Dette forteller Times of Israel.

Regjeringsmedlemmer får ikke ferdes fritt

16 km av denne motorveien fra Tel Aviv til Jerusalem befinner seg på Vestbredden. Etter flere måneder uten dramatikk, har veistrekningen vært utsatt for hyppige angrep den senere tiden, blant annet 20 angrep med molotov-coctails i løpet av de første to månedene av 2014.

Tidligere i februar vedtok det israelske politiet at israelske regjeringsmedlemmer ikke lenger fikk ferdes langs denne veien under politiets beskyttelse, på grunn av den nye uforutsigbarheten som hadde oppstått i sikkerhetssituasjonen langs veien.

Shin Bet informerer om at mange av de arresterte er tidligere innsatte kriminelle som har vendt tilbake til sine gamle aktiviteter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart