Hizbollahs leder Hassan Nasrallah antyder at han forbereder nye angrep mot Israel. Foto: Skjermdump fra Youtube.
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah antyder at han forbereder nye angrep mot Israel. Foto: Skjermdump fra Youtube.

Nasrallah truer med krig

Lederen for Hizbollah forbereder troppene sine på mulig krig mot Israel. Det israelske forsvaret trapper opp beredskapen på grensen mot Libanon.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Hassan Nasrallah har advart nøkkelledere i hæren sin om mulighet for krig mot Israel, skrev en libanesisk journalist med tette bånd til Hizbollah i den libanesiske avisen Al-Akhbar torsdag.

”I sin siste tale advarte Hassan Nasrallah om at Hizbollahs beredskap mot [den israelske] fienden kom uten å ha noe å gjøre med andre kamper. Det han ikke sa offentlig, sa han til det militære personellet i partiet sitt, da han i lukkede møter beordret dem til handling. Han sa til dem at motstandsbevegelsen [Hizbollah] kan bli tvunget til å føre en kamp på tre fronter samtidig: I Syria, internt [i Libanon], og mot [den israelske] fienden.”

Det er Times of Israel som gjengir den libanesiske journalisten.

 

Truet med represalier

Onsdag kom Hizbollah med en kunngjøring om at organisasjonen ville ”velge rett tid og sted for represalier”, etter at det israelske forsvaret angrep en våpenkonvoi på vei fra Syria til Hizbollahs våpenlagre i Libanon natt til mandag i Bekaa-dalen i Libanon, i nærheten av den syriske grensen. Hizbollah omtalte angrepet som «et angrep mot hele Libanon».

Uttalelsen onsdag ble sendt på Hizbollahs egen tv-kanal Al-Manar. Nyhetssendingene på denne kanalen hadde inntil da benektet at det hadde forekommet et angrep, og dette var den første bekreftelsen Hizbollah ga på at et angrep fra Israel hadde funnet sted mandag. IDF bekreftet angrepet tirsdag, i et intervju med Time Magazine. IDF-talsmannen meddelte at konvoien som ble stanset og ødelagt inneholdt ballistiske raketter. Allerede mandag var det en rekke medier som rapporterte om angrepet.

Terrororganisasjonen benektet at liv hadde gått tapt i angrepet, men sier det oppsto materielle skader, og at angrepet skjedde i nærheten av byen Janta i Bekaa-dalen, et område hvor Hizbollah står sterkt. De benekter fortsatt at det var en våpenkonvoi som var målet for de israelske styrkene, selv om også libanesiske aviser nå skriver at det var dette som skjedde.

Byen Janta ligger langs en kjent rute for våpensmugling mellom Syria og Libanon, forteller den libanesiske avisen Daily Star.

 

IDF i beredskap

Etter onsdagens trusler, økte det israelske forsvaret beredskapsnivået langs den israelske grensen mot Libanon. Sivilforsvaret i byene i grenseområdet ble instruert til å være forberedt på et mulig angrep fra Hizbollah, og gårdbrukere i distriktet ble bedt om å holde seg borte fra grensegjerdet.

Iran benyttet samme dag anledningen til å rette nok en trussel mot Israel på Hizbollahs vegne, forteller Israel Hayom.

– Vi er overrasket over at den sionistiske enheten ikke har lært av tidligere erfaringer. Hizbollah vil sørge for at den sionistiske enheten får smake enda et tap, sa Alaeddin Boroujerdi, som leder det iranske parlamentets komité for utenrikspolitikk og nasjonal sikkerhet.

USAs utenriksminister John Kerry uttalte på sin side at våpentransportene fra Syria til Hizbollah i Libanon er ”en trussel mot Israel”.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart