Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ville drepe jøder med gasseksplosjon

Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat (48) kuttet gassledninger og satte ut et stearinlys i nærheten for å utløse en gasseksplosjon i bolighus til jøder i Jerusalem. Slik ville han hevne at jøder besøker Tempelplassen.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og politiet i Jerusalem varslet i dag at de har arrestert Aziz Musa Uwisat. Den 48 år gamle araberen fra Øst-Jerusalem, som har israelsk ID-kort, er mistenkt for flere forsøk på terrorangrep med utløsning av gasseksplosjoner i jødiske boligområder. Han er også mistenkt for et økseangrep i 2012.

Etter at Uwisat hørte om en dødelig gasseksplosjon i Jerusalem i januar, bestemte han seg for å prøve å utløse slike eksplosjoner i sin egen krig mot jøder.

23. februar forsøkte han seg i boligområdet Armon Hanatziv, hvor han saboterte en gassledning.

I begynnelsen av mars kuttet han gassledninger i flere bygninger i samme nabolag, og etterlot minst ett stearinlys i nærheten. Eksplosjonen ble forhindret da beboere i området rapporterte om høy konsentrasjon av gass. Senere ble det oppdaget to avkuttede gassledninger i bygningen.

– Det var ekstrem fare for en eksplosjon, sa en politimann kort tid etter hendelsen.

Den mistenkte araberen har også fortalt i forhør at han angrep en ultraortodoks jøde med øks ved Damaskus-porten i gamlebyen i 2012.

– Hans motiv var nasjonalistisk, det er sikkert, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post. Mannen skal ha sagt i forhør at han ville hevne at jøder besøker Tempelplassen og at Israel skader «uskyldige mennesker på Gaza-stripen».

Uwisat har tidligere vært kjent av israelske sikkerhetsstyrker som et aktivt Hamas-medlem.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart