Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ville drepe jøder med gasseksplosjon

Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat (48) kuttet gassledninger og satte ut et stearinlys i nærheten for å utløse en gasseksplosjon i bolighus til jøder i Jerusalem. Slik ville han hevne at jøder besøker Tempelplassen.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og politiet i Jerusalem varslet i dag at de har arrestert Aziz Musa Uwisat. Den 48 år gamle araberen fra Øst-Jerusalem, som har israelsk ID-kort, er mistenkt for flere forsøk på terrorangrep med utløsning av gasseksplosjoner i jødiske boligområder. Han er også mistenkt for et økseangrep i 2012.

Etter at Uwisat hørte om en dødelig gasseksplosjon i Jerusalem i januar, bestemte han seg for å prøve å utløse slike eksplosjoner i sin egen krig mot jøder.

23. februar forsøkte han seg i boligområdet Armon Hanatziv, hvor han saboterte en gassledning.

I begynnelsen av mars kuttet han gassledninger i flere bygninger i samme nabolag, og etterlot minst ett stearinlys i nærheten. Eksplosjonen ble forhindret da beboere i området rapporterte om høy konsentrasjon av gass. Senere ble det oppdaget to avkuttede gassledninger i bygningen.

– Det var ekstrem fare for en eksplosjon, sa en politimann kort tid etter hendelsen.

Den mistenkte araberen har også fortalt i forhør at han angrep en ultraortodoks jøde med øks ved Damaskus-porten i gamlebyen i 2012.

– Hans motiv var nasjonalistisk, det er sikkert, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post. Mannen skal ha sagt i forhør at han ville hevne at jøder besøker Tempelplassen og at Israel skader «uskyldige mennesker på Gaza-stripen».

Uwisat har tidligere vært kjent av israelske sikkerhetsstyrker som et aktivt Hamas-medlem.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart