Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)
Aziz Musa Uwisat forteller i forhør at han planla å ramme jøder i en framprovosert gasseksplosjon for å hevne jødiske besøk på Tempelplassen. (Foto: Shin Bet via Jpost.com)

Ville drepe jøder med gasseksplosjon

Aziz Musa Uwisat (48) kuttet gassledninger og satte ut et stearinlys i nærheten for å utløse en gasseksplosjon i bolighus til jøder i Jerusalem. Slik ville han hevne at jøder besøker Tempelplassen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet og politiet i Jerusalem varslet i dag at de har arrestert Aziz Musa Uwisat. Den 48 år gamle araberen fra Øst-Jerusalem, som har israelsk ID-kort, er mistenkt for flere forsøk på terrorangrep med utløsning av gasseksplosjoner i jødiske boligområder. Han er også mistenkt for et økseangrep i 2012.

Etter at Uwisat hørte om en dødelig gasseksplosjon i Jerusalem i januar, bestemte han seg for å prøve å utløse slike eksplosjoner i sin egen krig mot jøder.

23. februar forsøkte han seg i boligområdet Armon Hanatziv, hvor han saboterte en gassledning.

I begynnelsen av mars kuttet han gassledninger i flere bygninger i samme nabolag, og etterlot minst ett stearinlys i nærheten. Eksplosjonen ble forhindret da beboere i området rapporterte om høy konsentrasjon av gass. Senere ble det oppdaget to avkuttede gassledninger i bygningen.

– Det var ekstrem fare for en eksplosjon, sa en politimann kort tid etter hendelsen.

Den mistenkte araberen har også fortalt i forhør at han angrep en ultraortodoks jøde med øks ved Damaskus-porten i gamlebyen i 2012.

– Hans motiv var nasjonalistisk, det er sikkert, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post. Mannen skal ha sagt i forhør at han ville hevne at jøder besøker Tempelplassen og at Israel skader «uskyldige mennesker på Gaza-stripen».

Uwisat har tidligere vært kjent av israelske sikkerhetsstyrker som et aktivt Hamas-medlem.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart