Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Familiefar drept i terrorangrep

En ukjent gjerningsmann skjøt mot tilfeldige biler langs veien i utkanten av Hebron mandag ettermiddag. En 40 år gammel firebarnsfar ble drept, hans gravide kone ble hardt skadet, og deres ni år gamle sønn ble lettere skadet.

– En naturlig respons på Israels forbrytelser, sier terrorgruppen Islamsk Jihad i en uttalelse der de kommenterer skyteangrepet mot tilfeldige biler langs rute 35 vest for Hebron mandag ettermiddag.

 

Skjøt mot biler

Verken Islamsk Jihad eller andre terrorgrupper har imidlertid tatt på seg ansvaret for angrepet, som bærer preg av å være en terrorhandling.

Øyenvitner forteller at de om lag klokken 18 mandag så en svartkledd mann med hjelm som begynte å skyte med et våpen av typen AK-47 mot forbipasserende biler. Det rapporterer Channel 10. To biler ble streifet av skudd, men klarte å komme seg unna, skriver Times of Israel. Det klarte ikke en familie fra Modi’in, som var på vei til Hebron, hvor de skulle feire sedermåltidet hos morens familie, da bilen deres ble beskutt.

Den 40 år gamle faren i familien ble bekreftet død etter forsøk på gjenoppliving. Hans 28 år gamle kone, som er gravid med deres barn nummer fem, ble hardt skadet, og hun ble lagt inn på sykehuset Sha’are Zedek i Jerusalem. Deres sønn på ni år pådro seg lettere skader fra splinter som traff brystet hans. Gutten er lagt inn på Hadassah University Medical Center i Ein Kerem for videre behandling.

 

Uventet angrep

I samme tidsrom ble det også avfyrt skudd mot en israelsk militærpost i nærheten av sjekkpunktet Tarqumiyah. Det er ikke blitt rapportert om personskader i dette angrepet.

Det israelske forsvaret har ifølge Jerusalem Post ikke hatt etterretningsinformasjon som tydet på at et angrep mot jøder på selve påskekvelden var under planlegging.

Knesset-medlem Orit Struck fra det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Det jødiske hjem) sier til Army Radio at hun mener det ikke er tvil om at angrepet er «et direkte resultat av å ha løslatt [palestinske] fanger som setter terroren i bevegelse igjen”.

– Å løslate fanger fører til terrorangrep, sier hun.

Israelske styrker fra forsvaret, politiet og grensepolitiet har igangsatt leteaksjon etter gjerningsmennene.

 

Oppdatering: Hamas oppfordrer til flere slike angrep

Sent mandag kveld rapporterte Ynetnews.com at gjerningspersonen(e) enda ikke var pågrepet. Det israelske forsvaret mener den eller de som gjennomførte terroren må ha fått hjelp fra befolkningen i de omkringliggende palestinske landsbyene til å komme seg unna.

Nå kommer også Hamas med lovord om ugjerningen:

– Vi i Hamas ønsker velkommen skyteepisoden i Hebron-området, der det ble avfyrt skudd mot flere bosettere, som forårsaket at en døde og andre ble såret, sier Husam Badran, talsmann for Hamas.

– Vi ser på denne handlingen som en naturlig respons på okkupasjonens forbrytelser mot vårt folks rettigheter, og de gjentatte angrepene mot al-Aqsa moskeen, og våre fanger som er fengslet i Israel, uttaler han, og oppfordrer til ”intensivering av angrepene på Vestbredden”.

Forrige gang et lignende skyteangrep fant sted på Vestbredden, var i januar.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart