Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)
Mohammed Karaka. (Foto: Alarab.net)

Mohammeds drømmer ble knust

Mohammed Karaka (13) hadde fått sommerferie og var stolt av å kunne være med faren på jobb. Det kostet ham livet.

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Syria, bygger Israel en forsterket sikkerhetsbarriere langs østkanten av Golan.  Søndag kom Mohammed Karaka og faren hans kjørende i en tankbil med forsyninger av vann til byggearbeidet. Mohammeds sommerferie hadde akkurat startet, og nå var han stolt av å kunne være med faren på jobb.

Mohammeds lykke ble brått røvet fra ham da tankbilen ble truffet av en granat eller rakett avfyrt fra syrisk side. 13-åringen ble drept, faren og tre andre personer ble skadet i eksplosjonen.

– Gutten min døde foran øynene mine, sier faren til Yedioth Aharonoth. Mohammeds venner og lærere omtaler ham som en skoleflink gutt med høye ambisjoner. Han drømte om å bli lege.

Israelske forsvarsstyrker svarte umiddelbart på angrepet med beskytning av syriske stillinger i området. Natt til mandag har IDF fortsatt med gjengjeldelsesaksjoner mot flere militære stillinger på syrisk side av Golan. Målene skal alle ha tilhørt de militære styrkene til Bashar Assad, som israelske myndigheter holder ansvarlig for angrepet. Kilder i den syriske opposisjonen sier IDFs aksjoner forårsaket betydelige skader på syriske stridsvogner, pansrede kjøretøy og hovedkvarter, skriver Ha’aretz.

– Vi kommer til å svare aggressivt og tøft mot enhver provokasjon og brudd på vår suverenitet, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart