Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mandag: 30 rakettangrep og nye trusler fra Hamas

Med slike illustrasjoner truer Hamas innbyggerne i Beersheba i ny video. (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Med slike illustrasjoner truer Hamas innbyggerne i Beersheba i ny video. (Foto: Skjermdump fra Youtube)
- Flykt før det er for sent, lyder budskapet i en ny trusselvideo fra terroristene i Gaza til innbyggerne i den israelske byen Beersheba.

I en ett minutt lang video som ble offentliggjort mandag på YouTube, kommer representanter for Hamas med følgende beskjed, formidlet med tekst på både hebraisk og arabisk:

– Til bosetterne i Beersheba. Deres ledere har drept våre barn, bombet våre hjem og dømt dere til døden. Flykt før det er for sent.

 

30 raketter mandag

Fire Grad-raketter har blitt avfyrt mot Beersheba fra Gaza i løpet av de siste 48 timene. En av dem ble avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome lørdag kveld, og de tre andre landet i åpne områder hvor de ikke forårsaket skader, melder Times of Israel.

Mandag morgen ble også en patrulje fra IDF beskutt ved Gaza-grensen, men ingen kom til skade.

Til sammen har om lag 30 raketter blitt avfyrt mot Israel i løpet av mandag, skriver Jerusalem Post. Søndag opplyste IDF at minst 150 raketter hadde blitt avfyrt siden 14. juni.

 

Israel angrep rakettavfyringsbaser

Mandag ettermiddag angrep det israelske luftforsvaret tre underjordiske rakettavfyringsbaser nord i Gaza som respons på mandagens raketter.

Det israelske sikkerhetsrådet møttes mandag for å diskutere mulighetene for hvordan Israel bør respondere på de kontinuerlige angrepene fra Gaza i fortsettelsen.

Etter de om lag 25 rakettene som ble avfyrt søndag, angrep det israelske luftvåpenet natt til mandag til sammen 14 terroråsteder i Gaza. En tunnel i Rafah og fem underjordiske rakettavfyringsbaser var blant målene som ble rammet. Hamas hevder at syv av deres terrorister ble drept i angrepet, mens IDF mener minst seks av dem mest sannsynlig ble drept i et arbeidsuhell der de håndterte sine egne eksplosiver. De eneste som er bekreftet drepte av IDF i nattens israelske angrep, er to terrorister fra Islamsk Jihad som ble rammet mens de klargjorde nye raketter for avfyring.
I tillegg ble en granat avfyrt mot den israelsk-kontrollerte delen av Golanhøydene fra Syria natt til mandag. Det israelske forsvaret gikk til motangrep mot definerte mål på andre siden av den syriske grensen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart