Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bombeofre ble advart

New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)
New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)
De syv personene som palestinske kilder i går sa var blitt drept i et israelsk luftangrep mot et bolighus, ble advart på forhånd av det israelske forsvaret. Men i stedet for å evakuere, samlet de flere i huset. Det dokumenterer New York Times.

New York Times har onsdag intervjuet en innbygger i byen Khan Younis, sørøst i Gaza, som forteller at hans brors kone i går besvarte en telefon fra det israelske forsvaret, der hun fikk beskjed om at alle måtte forlate huset innen fem minutter fordi det kom til å bli bombet. Like etter slapp en israelsk drone et varselsskudd over taket på huset. Men i stedet for at de som befant seg i huset tok imot muligheten til å evakuere, samlet enda flere mennesker seg der.

– Naboene våre kom inn for å danne et menneskelig skjold. Noen gikk opp på taket, og andre befant seg i trappen da huset ble bombet få minutter senere. Syv mennesker døde, sa Salah Kaware i intervjuet.

Det israelske forsvaret har opplyst at bolighusene som blir angrepet tilhører Hamas-terrorister som har vært aktive i rakettangrepene, og som har brukt husene sine som operasjonssentraler.

Palestinske medier i Gaza meldte tirsdag at syv ble drept i dette angrepet, inkludert to barn under fem år, refererer Ynetnews.com.

New York Times skriver at Israel i årevis har fulgt denne praksisen med å ringe eller sende flygeblader for å advare mot kommende bombeaksjoner, slik at sivile skal kunne ha tid til å unnslippe. Israel slipper også flygeblader over Gaza der de oppfordrer innbyggerne til ikke å samarbeide med terroristene, og til å holde seg unna grenseområdene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart