Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)
Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)

Israel setter opp feltsykehus – Hamas brøt «våpenhvile»

Israel og Hamas hadde blitt enige om en to timer lang humanitær våpenhvile, som den palestinske terrorgruppen brøt den før det hadde gått én time. IDF har satt opp et feltsykehus ved Erez-overgangen for å hjelpe sårede palestinere.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To soldater ble søndag drept, da to palestinere som hadde kommet seg inn i Israel via en smuglertunnel skjøt og drepte dem. I løpet av bakkeoperasjonenes to første dager avdekket forsvaret 13 slike tunneler og hæren har bestemt seg for å utvide innsatsen, melder Times of Israel.

Den engelskspråklige israelske nettavisen meldte også at Israel og Hamas ble enige om en totimers våpenhvile i dag, for å slippe inn humanitær hjelp på Gaza-stripen.  Som under sist humanitære våpenhvile brøt terrorgruppen vilkårene og benyttet anledningen til å avfyre raketter mot et Israel som hadde stanset kampene.

Ellers kunne IDF meddele søndag at de har opprettet et feltsykehus i nærheten av Erez-overgangen, som i roligere tider var en kontrollpost mellom Gaza og Israel. Der ønsker de å behandle fortrinnsvis palestinske kvinner og barn som blir skadet som en konsekvens av kamphandlingene mellom Israel og Hamas. Klokken 20:00 lokal tid i kveld vil feltsykehuset være åpnet og klar til å ta imot dem som trenger hjelp, skriver Jerusalem Post.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart