Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel setter opp feltsykehus – Hamas brøt «våpenhvile»

Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)
Israel slipper inn varer på Gaza-stripen under den to timer lange våpenhvilen med Hamas søndag. (Foto: Israel Defense Forces, flickr.com)
Israel og Hamas hadde blitt enige om en to timer lang humanitær våpenhvile, som den palestinske terrorgruppen brøt den før det hadde gått én time. IDF har satt opp et feltsykehus ved Erez-overgangen for å hjelpe sårede palestinere.

To soldater ble søndag drept, da to palestinere som hadde kommet seg inn i Israel via en smuglertunnel skjøt og drepte dem. I løpet av bakkeoperasjonenes to første dager avdekket forsvaret 13 slike tunneler og hæren har bestemt seg for å utvide innsatsen, melder Times of Israel.

Den engelskspråklige israelske nettavisen meldte også at Israel og Hamas ble enige om en totimers våpenhvile i dag, for å slippe inn humanitær hjelp på Gaza-stripen.  Som under sist humanitære våpenhvile brøt terrorgruppen vilkårene og benyttet anledningen til å avfyre raketter mot et Israel som hadde stanset kampene.

Ellers kunne IDF meddele søndag at de har opprettet et feltsykehus i nærheten av Erez-overgangen, som i roligere tider var en kontrollpost mellom Gaza og Israel. Der ønsker de å behandle fortrinnsvis palestinske kvinner og barn som blir skadet som en konsekvens av kamphandlingene mellom Israel og Hamas. Klokken 20:00 lokal tid i kveld vil feltsykehuset være åpnet og klar til å ta imot dem som trenger hjelp, skriver Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart