Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)
Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)

Flyselskaper vil midlertidig stanse Israel-flygninger

Israels USA-ambassadør mener israelske soldater fortjener Nobels fredspris for måten de behersker seg selv på, mens Netanyahu mener det er håp om å få på plass en våpenhvile med "groteske" Hamas.

Etter at Malaysian Airlines sitt fly ble skutt ned over øst-ukrainsk luftrom, er frykten stor i andre flyselskaper for at noe liknende skal skje med dem. I dag ble et hjem i nærheten av Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv rammet av raketter. Som et resultat av dette har det amerikanske flyselskapet Delta Airlines bestemt seg for å omdirigere sine flygninger fra Tel Aviv til Paris. U.S. Airlines vurderer også et liknende tiltak, melder Ha’aretz. Tirsdag kveld kommer det melding om at europeiske flyselskap også midlertidig stanser flyvninger til Israel.

Mandag kveld talte den israelske USA-ambassadøren Ron Dermer under landsmøtet til den kristne pro-israelske foreningen Christians United for Israel. Til stor applaus hyllet han Israels s0ldater for å utvise «ubegripelig beherskelse» på Gaza-stripen og at de fortjener Nobels fredspris for å ofre sine liv for at palestinerne skal få leve.

– Israel trengte ikke å sende soldater inn i mange av de områdene de kjemper i dag […] men vi gjorde det likevel. Som vi har gjort så uendelig mange ganger før sender vi våre soldater inn i en løvens hule av palestinsk terror som er minelagt og dekket av underjordiske tunneler, blir Dermer sitert på av Times of Israel.

I dag beskrev Israels statsminister Hamas’ krigføring som «den grusomste og mest groteske krigen jeg noensinne har sett».

– Det er en side som er fast bestemt på eskalering og en annen side som forsvarer sitt folk slik alle andre land ville gjort under liknende omstendigheter, sa Netanyahu.

Videre uttrykte han i et intervju med Fox News at det er «håp for en våpenhvile», men at Netanyahu er usikker på om en våpenhvile vil finne sted under «de nåværende omstendighetene» med Egypt og PA som meklere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart