Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Flyselskaper vil midlertidig stanse Israel-flygninger

Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)
Et av Delta Airlines' Boeing 777-fly på ruten til Hong Kong (Illustrasjon: Phillip Catter, flickr.com)
Israels USA-ambassadør mener israelske soldater fortjener Nobels fredspris for måten de behersker seg selv på, mens Netanyahu mener det er håp om å få på plass en våpenhvile med "groteske" Hamas.

Etter at Malaysian Airlines sitt fly ble skutt ned over øst-ukrainsk luftrom, er frykten stor i andre flyselskaper for at noe liknende skal skje med dem. I dag ble et hjem i nærheten av Ben Gurion-flyplass i Tel Aviv rammet av raketter. Som et resultat av dette har det amerikanske flyselskapet Delta Airlines bestemt seg for å omdirigere sine flygninger fra Tel Aviv til Paris. U.S. Airlines vurderer også et liknende tiltak, melder Ha’aretz. Tirsdag kveld kommer det melding om at europeiske flyselskap også midlertidig stanser flyvninger til Israel.

Mandag kveld talte den israelske USA-ambassadøren Ron Dermer under landsmøtet til den kristne pro-israelske foreningen Christians United for Israel. Til stor applaus hyllet han Israels s0ldater for å utvise «ubegripelig beherskelse» på Gaza-stripen og at de fortjener Nobels fredspris for å ofre sine liv for at palestinerne skal få leve.

– Israel trengte ikke å sende soldater inn i mange av de områdene de kjemper i dag […] men vi gjorde det likevel. Som vi har gjort så uendelig mange ganger før sender vi våre soldater inn i en løvens hule av palestinsk terror som er minelagt og dekket av underjordiske tunneler, blir Dermer sitert på av Times of Israel.

I dag beskrev Israels statsminister Hamas’ krigføring som «den grusomste og mest groteske krigen jeg noensinne har sett».

– Det er en side som er fast bestemt på eskalering og en annen side som forsvarer sitt folk slik alle andre land ville gjort under liknende omstendigheter, sa Netanyahu.

Videre uttrykte han i et intervju med Fox News at det er «håp for en våpenhvile», men at Netanyahu er usikker på om en våpenhvile vil finne sted under «de nåværende omstendighetene» med Egypt og PA som meklere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart