Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

FNs hjelpeorganisasjon fant raketter gjemt i en skolebygning i Gaza – så ga de rakettene til Hamas

En av UNRWAs skoler i Gaza. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
En av UNRWAs skoler i Gaza. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
- Fullstendig uakseptabelt, sier Israels utenriksminister Avigdor Lieberman til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Historien er i ferd med å gjenta seg for andre gang på en uke.

– UNRWAs skoler ble etablert for å utdanne barn i Gaza, men i stedet brukes de som et skjulested for raketter som er ment å drepe barn i Israel, uttalte utenriksminister Avigdor Lieberman i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon onsdag, ifølge Jerusalem Post.

 

– Overgitt til lokale myndigheter

To ganger på en uke har det blitt funnet raketter lagret i skolebygninger tilhørende FNs hjelpeorganisasjon blant palestinerne, UNRWA.

Det første funnet ble gjort forrige onsdag. Da fant UNRWA om lag 20 raketter skjult i en av organisasjonens skoler i Gaza, under en rutinemessig inspeksjon. En talsmann for UNRWA uttalte til Times of Israel at organisasjonen etter forskriftene hadde overgitt rakettene i hendene på lokale myndigheter.

Dermed la FN de avdekkede terrorvåpnene i hendene på Hamas-tilknyttede myndigheter, i stedet for å overgi dem til Israel, som rakettangrepene er rettet mot.

– Dette er fullstendig uakseptabelt, sa Lieberman til Ban Ki-Moon.

 

Andre funn på en uke

Tirsdag fortalte UNRWA at de for andre gang på en uke hadde funnet et lager av raketter gjemt i en av sine skoler i Gaza.

”I dag, under den vanlige inspeksjonen av våre eiendommer, oppdaget UNRWA raketter gjemt i en folketom skole på Gaza-stripen. Så snart rakettene var oppdaget, trakk UNRWA sine mannskaper ut av eiendommen, og vi kan derfor ikke fastslå det eksakte antallet raketter”, skriver UNRWA på sine egne hjemmesider.

”UNRWA fordømmer sterkt og entydig gruppen eller gruppene som er ansvarlige for dette bruddet på internasjonal lov”, skriver de, og viser til at det er strengt forbudt å oppbevare våpen og ammunisjon på eiendommer som forvaltes av hjelpeorganisasjonen.

”Organisasjonen informerte umiddelbart alle relevante parter, og tar alle mulige grep for å få flyttet objektene, for å ivareta skolens sikkerhet”, fortsetter de.

Videre varsler UNRWA at saken vil bli etterforsket.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart