Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. Her er et Iron Dome-batteri ved Ashkelon. (Foto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. (Foto: IDF)

Landbruksarbeider drept i granatangrep

En thailandsk arbeidsinnvandrer ble drept da en granat fra Gaza slo ned i et drivhus i et landbruksanlegg i Ashkelon onsdag. Dermed er totalt tre sivile drept i rakettangrep fra Gaza siden militæroperasjonen ble innledet for 16 dager siden.

Arbeideren som befant seg i drivhuset da granaten eksploderte ble fraktet til sykehus i Ashkelon, men døde der av skadene han hadde blitt påført i angrepet. Det skriver Jerusalem Post.

Onsdag gikk rakettalarmen både i Ashkelon og flere andre steder i nærheten av Gaza-grensen. Iron Dome Avskjærte fem raketter over Ashkelon-regionen, fem over Ashkelon by og en over Sderot.

Til nå under militæroperasjonen Operation Protective Edge har over 2.000 raketter blitt avfyrt fra Gaza. 419 av dem er bekreftet skutt ned av rakettforsvarssystemet Iron Dome før de rakk å eksplodere i Israel. Den thailandske arbeideren i Ashkelon er den tredje som har blitt drept i disse terrorangrepene.

Lørdag ble en 32 år gammel israelsk beduin som jobbet som sikkerhetsvakt drept da en rakett fra Gaza eksploderte i nærheten av Dimona i Negev-ørkenen. Tre andre ble såret i eksplosjonen: Et spedbarn, en fire år gammel gutt og en 30 år gammel kvinne. Beduinene i området sier selv at de ikke har bombesikrede rom eller andre steder å gjemme seg når rakettene kommer, og at de i mange tilfeller ikke oppfatter at alarmen går.

Søndag ble to søstre på 10 og 13 år såret i et rakettangrep som rammet et beduinområde i nærheten av Beersheba.

Forrige tirsdag ble en 37 år gammel mann fra Beit Arye drept i et granatangrep ved grenseovergangen Eretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart