Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rivlin: – Terrorismen vil ikke overvinne oss

Reuven Rivlin under presidentinnsettelsen torsdag. (Foto: Knesset)
Reuven Rivlin under presidentinnsettelsen torsdag. (Foto: Knesset)
- Vi vil beskytte Israels karakter som en jødisk og demokratisk stat, også i krigstider, mot terrorisme, sa Reuven Rivlin da han torsdag ble innsatt som Israels tiende president.

I sin første tale til nasjonen som president, sa Rivlin at innsettelsen av ham ikke bare ble gjennomført etter loven til avtalt tid, men at den også var et klart budskap til Israels fiender: ”Dere kan ikke, og vil ikke overvinne oss.”

– Vi er fast bestemt på å beskytte grunnpilarene ved vårt styresett, så vel som Israels karakter som en jødisk og demokratisk stat, også i krigstider, mot terrorisme, sa president Rivlin.

– Terrorister fra Hamas kan plassere seg i tunneler, åpne ild fra innsiden av skoler og bruke sivile som levende skjold. Men terrorisme vil ikke få oss til å trekke oss tilbake. Det vil ikke svekke vår ånd, sa han.

 

– Terrorismen vil bli utslettet

Rivlin understreket at Israel ikke kjemper mot det palestinske folket, eller er i krig mot islam, men at de kjemper mot ”onsdsinnet og morderisk terrorisme”.

– Utslettelse av terrorisme er ikke bare rettferdig, men en ytterst human gjerning. Kun eliminering av terrorisme vil gjøre slutt på drapene på uskyldige mennesker på begge sider, sa han.

Han var innom flere temaer i talen sin, og avsluttet med et budskap om håp.

– Den jødiske nasjonen har vist sin motstandsevne. I 2.000 år ventet vi på å få vende tilbake til vårt hjemland, og i dag er vi trygt plassert her. En dag vil komme da terrorismens mørke vil være utslettet fra landet. En dag vil komme da vi vil bo her i harmoni og fred, side om side. En dag vil komme da fred vil bli etablert mellom Israel og alle våre naboer, uttalte Rivlin.

– I dag, slik som før, selv i en tid med turbulens og smerte, nekter vi å gi opp vårt mål. Vi gir ikke opp håpet om å bygge det samfunnet vi har drømt om her, sa han, og avsluttet:

– Lenge leve staten Israel! Til stående applaus og med tårer i øynene, ifølge Jerusalem Post.

 

Peres tror på fred

I sin siste tale som president gikk Shimon Peres hardt ut mot terroristene i Hamas, samtidig som han uttrykte håp om fred med palestinerne i fremtiden.

– Selv etter å ha blitt angrepet av missiler som var ment å skade sivile, og etter å ha avdekket morderiske skjulte tunneler som skulle brukes til å ta seg inn i hjertet av våre byer og åpne ild mot mødre og barn, må vi likevel advare verden mot farene ved terrorismens galskap, sa Peres, og uttrykte overraskelse over dette.

– Terrorismen ønsker å utgyte vårt blod, og fører til at blodet flyter i gatene til sitt folk. Hamas har satt hundretusenvis av Gaza-innbyggere i fronten av krigen. Etter 3.000 års historie har de gjort Gaza til en menneskeskapt tragedie. De tvang sine barn til å opptre som skjold, og sendte dem ut for å brennes, sa Peres, som samtidig understreket at ikke alle innbyggere i Gaza er Israels fiender, heller ikke alle arabere, og at Israel kun har gått til angrep som respons på raketter fra Hamas.

– Israel vil overvinne terror fordi vi vil ha fred, og forsvarer oss selv rettferdig. Israel vil vinne på grunn av IDF og dets utmerkede offiserer og overgitte soldater, sa Peres.

Han uttrykte håp om videre utvikling av Den arabiske ligas fredsinitiativ.

– Selv om vi ikke aksepterer hele planen, bør vi ikke ignorere utviklingen.

 

– En forbilledlig nasjon

Peres tok farvel som president med disse ordene:

– Jeg forlater jobben min uten å forlate den dype troen jeg har på at Israel er et forbilledlig land. Vi er en nasjon som har opplevd endeløs lidelse, og vi er en nasjon som har nådd store høyder. Ved siden av Ben-Gurion [landets første statsminister] så jeg [Israel] kjempe for sitt liv med små ressurser og endeløse farer. I dag ser jeg det som sterkt, sikkert, blomstrende og voksende på alle områder. Jeg ser landet mitt love sine sønner og døtre en god fremtid, sa han, og takket nasjonen for å ha fått privilegiet av å tjene den.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart