Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)
Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)

Avverget terrorangrep like utenfor Jerusalem

En palestinsk bil full av sprengstoff ble avslørt søndag morgen på vei inn i bosetningen Beitar Ilit, en mil sør for Jerusalem.

Ved sjekkpunktet Beitar Junction, langs innfarten til bosetningen Beitar Ilit, stanset grensepolitiet søndag morgen en bil som viste seg å inneholde kraftige eksplosiver. Sikkerhetsstyrkene vurderte bilen som mistenkelig da den nærmet seg sjekkpunktet, fordi sjåføren kjørte uvanlig sakte, og reagerte mistenkelig da han ble bedt om å stanse bilen. Han nølte da han ble bedt om å stanse motoren, og forsøkte å kjøre bort fra stedet da en politimann lente seg inn i bilen for å skru av tenningen. Politimannen som var halvveis inne i bilen under fluktforsøket trakk våpen mot sjåføren og beordret ham til å stoppe. Etter at mannen var pågrepet, oppdaget politiet at han var iført parykk, og at bilen inneholdt to bomber, gassbeholdere, annet eksplosivt materiale, og et detoneringsredskap. Mannen ble arrestert og innbrakt til avhør, og eksplosivene ble nøytralisert av mannskaper fra grensepolitiet.

Innfartsveien til byen ble stengt for en periode i forbindelse med pågripelsen.

Småbyen Beitar Ilit har hovedsakelig ultraortodokse jøder som innbyggere, og byen ligger bare en mil sør for Jerusalem, like ved grensen mellom Vestbredden og det øvrige Israel.

Hendelsen kan du lese om blant annet i Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart