Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avverget terrorangrep like utenfor Jerusalem

Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)
Denne bilen viste seg i være rustet for terrorangrep i Beitar Ilit søndag morgen. (Foto: Mount Hebron kommunale myndigheter)
En palestinsk bil full av sprengstoff ble avslørt søndag morgen på vei inn i bosetningen Beitar Ilit, en mil sør for Jerusalem.

Ved sjekkpunktet Beitar Junction, langs innfarten til bosetningen Beitar Ilit, stanset grensepolitiet søndag morgen en bil som viste seg å inneholde kraftige eksplosiver. Sikkerhetsstyrkene vurderte bilen som mistenkelig da den nærmet seg sjekkpunktet, fordi sjåføren kjørte uvanlig sakte, og reagerte mistenkelig da han ble bedt om å stanse bilen. Han nølte da han ble bedt om å stanse motoren, og forsøkte å kjøre bort fra stedet da en politimann lente seg inn i bilen for å skru av tenningen. Politimannen som var halvveis inne i bilen under fluktforsøket trakk våpen mot sjåføren og beordret ham til å stoppe. Etter at mannen var pågrepet, oppdaget politiet at han var iført parykk, og at bilen inneholdt to bomber, gassbeholdere, annet eksplosivt materiale, og et detoneringsredskap. Mannen ble arrestert og innbrakt til avhør, og eksplosivene ble nøytralisert av mannskaper fra grensepolitiet.

Innfartsveien til byen ble stengt for en periode i forbindelse med pågripelsen.

Småbyen Beitar Ilit har hovedsakelig ultraortodokse jøder som innbyggere, og byen ligger bare en mil sør for Jerusalem, like ved grensen mellom Vestbredden og det øvrige Israel.

Hendelsen kan du lese om blant annet i Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart