Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Hamas avbrøt våpenhvilen

Israel ville forlenge den avtalte tolv timer lange våpenhvilen som var over lørdag klokken 20, men Hamas svarte med å skyte raketter mot Tel Aviv.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel gikk lørdag inn for å forlenge den tolv timer lange våpenhvilen med fire timer, men det gikk ikke Hamas med på, skriver Times of Israel.

Etter at klokken hadde passert 20 lørdag kveld, og de tolv timene var over, avfyrte Hamas fem raketter mot Israel. To av dem hadde kurs mot Tel Aviv, og tre av dem mot Beersheba og Ashkelon i Sør-Israel.

 

Takket nei på nytt

En demonstrasjon for fred, med flere tusen deltakere, måtte oppløses av politiet av sikkerhetsmessige hensyn da rakettalarmen gikk.
Rundt midnatt natt til søndag vedtok det israelske sikkerhetsrådet å tilby Hamas å gjenoppta våpenhvilen for en periode på 24 timer, men Hamas responderte med å si nei til enhver våpenhvile som ikke innebærer full tilbaketrekking av alle israelske styrker fra Gaza.

 

42 døde soldater

Antall døde israelske soldater er nå oppe i 42, etter at to soldater døde lørdag på sykehus etter å ha blitt såret tidligere i uken, og informasjon ble offentliggjort om enda tre soldater som var blitt drept fredag. Søndag begraves syv døde soldater.

Dødstallene på Gaza-stripen har steget dramatisk etter at flere døde skal ha blitt funnet under våpenhvilen lørdag. Ifølge de Hamas-kontrollerte helsemyndighetene i Gaza har antallet nå passert tusen. Israelske kilder presiserer at store andeler av de drepte som utgis for å være sivile i realiteten var stridende menn.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart