Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Meningsmåling: – For tidlig med våpenhvile

Israelere flest mener det er for tidlig å inngå permanent våpenhvile med Hamas. Årsakene er at Hamas fortsatt skyter raketter og nekter å avslutte terroren, og at ikke alle terrortunnelene er funnet enda. Netanyahu vil demilitarisere Hamas som et ledd i en mulig våpenhvileavtale.

En meningsmåling som ble publisert søndag viser at 86,5 prosent av den hebraisktalende delen av Israels befolkning mener at Israel i øyeblikket ikke kan akseptere en våpenhvile, fordi ”Hamas fortsetter å avfyre raketter mot Israel, ikke alle tunnelene har blitt funnet, og Hamas har ikke overgitt seg”.

Svaralternativene var ”vet ikke”, som 3,8 prosent valgte, eller å si ja til en våpenhvile nå, ”fordi Israel har oppnådd nok, soldater har dødd og det er tid for å stoppe”. Kun 9,7 prosent gikk inn for dette.

 

71 prosent ville vært misfornøyde

Dersom en permanent våpenhvile hadde blitt inngått i dag, ville kun 2,2 prosent kalle militæroperasjonen en stor suksess. 22,6 prosent ville si at den hadde hatt et godt resultat. 47,7 prosent ville si at resultatet var så som så. 14,9 prosent ville si at operasjonen hadde endt med et godt resultat for Hamas. 8,7 prosent ville mene at det hele hadde endt med en stor suksess for Hamas. Fire prosent svarte ”vet ikke”. Samlet viser svarene at 71 prosent ville vært misfornøyde med utfallet av militæroperasjonen dersom den hadde blitt avsluttet i dag.

 

Netanyahus dilemma

– Folket har en bitter smak i munnen av resultatene av krigen så langt, sier den politiske strategen og analytikeren Roni Rimon, som har bestilt undersøkelsen.

Han mener resultatet viser at statsminister Benjamin Netanyahu vil gå imot folkeflertallets vilje hvis han i øyeblikket aksepterer å avslutte militæroperasjonen, og at han risikerer å miste den massive støtten han har hatt så langt i Gaza-konflikten.

– Nå testes han som leder. Hvis han anser at det beste for Israel likevel er å inngå en våpenhvile nå, av hensyn til relasjonene til USA og det internasjonale samfunnet, vil han legge meningsmålingene til side, og gjøre det han mener er rett. Vi må vente og se, sier Rimon, som tidligere har arbeidet i Netanyahus parti Likud.

Det er Jerusalem Post som forteller om undersøkelsen.

 

Vil demilitarisere Gaza

Netanyahu tok søndag morgen til orde for at gjenopprettelsen av ro og orden på Gaza-stripen bør skje gjennom en kombinasjon av demilitarisering av Gaza og sosial og økonomisk støtte utenfra til det palestinske folket. Han oppfordret bistandsgivende land til å betinge sin videre støtte med at Gaza demilitariseres.

– I fortiden har penger som det internasjonale samfunnet har gitt til bygging av barnehager i Gaza blitt brukt til å bygge tunneler for å sprenge i luften barnehager i Israel, sa statsministeren.

Han oppfordret Hamas på det sterkeste til å akseptere det egyptiske våpenhvileforslaget som har blitt lagt på bordet. Forslaget innebærer en umiddelbar stans i voldelige handlinger, etterfulgt av indirekte forhandlinger i Kairo 48 timer senere, hvor målet er en langtidsavtale. Samtidig tok han offentlig avstand fra det amerikanske våpenhvileforslaget som ble lagt frem før helgen av utenriksminister John Kerry, fordi Israel anser dette forslaget som altfor ettergivende overfor Hamas.

Uttalelsene ble gitt i en runde med TV-intervjuer med Fox News, NBC, CBS og CNN søndag morgen, og gjengis av Jerusalem Post og Ynetnews.com.

I intervjuene påpeker han at Hamas har brutt samtlige av de midlertidige våpenhvilene som har vært forsøkt inngått til nå.

Her kan du se et utdrag fra CNN der Netanyahu intervjues før en representant fra de palestinske selvstyremyndighetene:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart