Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Omfattende massemord skal ha blitt avverget

Hamas planla å sende inn 200 stridsmenn gjennom terrortunneler til Israel, for å drepe og kidnappe israelske sivile i kibbutzer og landsbyer under den jødiske nyttårsfesten i september, skriver avisen Ma’ariv.

Den hebraiske dagsavisen Ma’ariv har fått disse opplysningene fra anonyme kilder i den israelske sikkerhetstjenesten. Nyheten er gjengitt på engelsk av blant andre den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Det omfattende terrorangrepet skal ha vært planlagt å finne sted 24. september, da den jødiske nyttårsfesten Rosh Hashana blir feiret i Israel.

Hamas’ plan skal ha vært å sende inn 200 stridsmenn gjennom sine terrortunneler fra Gaza til Israel, for å gjennomføre et overraskende angrep mot kibbutzer, moshaver og landsbyer i Sør-Israel, der de skulle drepe og kidnappe sivile.

 

– Ufattelig og katastrofalt

Lite har blitt kommentert offentlig fra israelsk hold om disse planene, men Times of Israels redaktør David Horovitz bemerker at både opposisjonslederen i Knesset, Isaac Herzog fra Arbeiderpartiet, og statsminister Benjamin Netanyahu, har kommentert det ufattelige og katastrofale ved planen.

Herzog snakket tirsdag om ”det ufattelige mega-terrorangrepet man mener Hamas hadde planlagt – å sende hundrevis av terrorister gjennom tunnelene for å massakrere israelere i kibbutzer og moshaver omkring Gaza”. Netanyahu sa forrige søndag at at de ”planlagte Hamas-angrepene mot kibbutzer, barnehager, hjem og spisesteder, ville ha vært katastrofale”.

 

– En større trussel enn rakettene

Redaktøren skriver i sin analyse at mens rakett-trusselen var i fokus da militæroperasjonen ble innledet, har det nå blitt klart for de fleste at terrortunnelene var i ferd med å utgjøre en langt større trussel. Han skriver:

”Stemningen i Israel i starten av denne krigen mot Hamas var preget av selvsikker overbevisning. Vi skulle ikke la oss rokke av rakett-trusselen, og Hamas skulle måtte stå til ansvar. Dette har forandret seg totalt. Rakettene har vist seg å være vår minste bekymring. Og den nasjonale stemningen nå er en blanding av fortvilelse over det økende antallet døde IDF-soldater, sinne over den ukonstruktive responsen fra deler av det internasjonale samfunnet – deriblant USA – og tillit til troppene våre og (atypisk nok) det politiske lederskapet.”

Så langt har IDF oppdaget over 30 terrortunneler fra Gaza til Israel, og frykten har ført til at store deler av befolkningen i området rundt Gaza har evakuert fra sine hjem.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart