Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas' tidligere regjeringsleder proklamerer på tv at Hamas elsker døden. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Hamas' tidligere regjeringsleder proklamerer på tv at Hamas elsker døden. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

”Hamas elsker døden slik israelerne elsker livet”

Det proklamerte to av lederne i Hamas på organisasjonens egen tv-kanal i forrige uke. Noen dager tidligere fikk seerne høre fra en av kanalens programledere at de sivile som har blitt drept i Gaza er ”priviligerte som har fått dø som martyrer”.

På Hamas’ tv-kanal Al-Aqsa TV kunne man onsdag 30. juli høre to av de høyeste lederne i organisasjonen proklamere at ”Hamas elsker døden, slik israelerne elsker livet”. Kanalen sendte denne dagen opptak av en innspilling der sjef for terrorstyrkene Mohammed Deif uttalte det følgende, henvendt mot Israel:

«I dag kjemper dere mot guddommelige soldater, som elsker å dø for Allah slik dere elsker livet, og som konkurrerer seg imellom å oppnå martyrdom, slik dere flykter fra døden.»

Et utdrag fra en tale av den avgåtte Hamas-regjeringens statsminister Ismail Haniyeh ble også sendt samme dag. Der uttaler han:

«Vi elsker døden slik våre fiender elsker livet. Vi elsker martyrdom, den måten ledere har dødd på.»

Palestinian Media Watch (PMW) har publisert opptak av disse tv-sendingene, og oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk.

Her kan du se video av de omtalte utdragene fra tv-sendingene:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GyXS9072jCc[/youtube]

PMW forteller også at en av Hamas sinde programledere 20. juli fortalte tv-seerne i Gaza at de sivile drepte i den pågående konflikten med Israel egentlig er priviligerte.

– Hver sjel har sin tid. Disse menneskene, deres tid hadde kommet, og de ble martyrer. De har nådd paradiset. De har ingenting i denne verden, spesielt ikke på Gaza-stripen. Det er ikke noe liv på Gaza-stripen. Hva slags liv kan vi ha på Gaza-stripen? Det er bedre å være hos Allah, sa programlederen.

– Tusenvis dør uten at vi vet hva som er deres skjebne. Men vi i Gaza er martyrer. Fienden har drept oss, og vi er martyrer, sa han.

Her kan du se denne videoen:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart