Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mannskaper fra IDF ved grensen til Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Skepsis til for tidlig tilbaketrekning

Et flertall av israelerne mener den pågående tilbaketrekningen av forsvarsstyrkene fra Gaza skjer for tidlig, da soldater trekkes tilbake mens rakettangrepene fra terrorgruppene fortsatt pågår. Statsminister Benjamin Netanyahu forsikrer at militæroperasjonen uansett ikke vil avsluttes før innbyggerne i Sør-Israel er sikret.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

56 prosent av israelerne er imot den pågående tilbaktrekningen av bakkestyrkene til forsvaret fra Gaza, viser en meningsmåling som ble offentliggjort av tv-kanalen Channel 2 mandag morgen, og som omtales av Times of Israel. 35 prosent av israelerne støtter tilbaketrekningen.

Hele 73 prosent mener at det internasjonale inntrykket av Israels evne til å motstandsevne nå er svekket, og bare 22 prosent mener dette er styrket.

Likevel har Netanyahu fortsatt stor oppslutning blant folket for sin øvrige håndtering av konflikten. 62 prosent sier de har vært tilfredse med Netanyahus lederskap gjennom militæroperasjonen, mens 29 prosent er negative til statsministerens håndtering.

Benjamin Netanyahu uttalte søndag kveld at Gaza-operasjonen vil fortsette så lenge det er nødvendig, frem til målene er nådd. De definerte målene er at sikkerhet og fred skal gjenopprettes for innbyggerne i Sør-Israel, og at terroristenes infrastruktur i Gaza skal rammes betydelig. Denne kampen vil fortsette også etter at terrortunnelene som kunne ha åpnet veien for Hamas-angrep på bakken inne i Israel, nå er i ferd med å bli destruert.

Netanyahu uttalte at Hamas har i sin interesse å se det palestinske folket i Gaza lide, fordi verden vil legge skylden på Israel for det. Han tok også avstand fra påstander om at Israel retter angrep mot sivile.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart