Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelerne synes ikke noen part framstod som vinner

Meningsmåling viser at få oppfattet militæroperasjonen i Gaza som en fullført suksess under ukens våpenhvile. (Foto: Skjermdump fra Ha'aretz)
Meningsmåling viser at få oppfattet militæroperasjonen i Gaza som en fullført suksess under ukens våpenhvile. (Foto: Skjermdump fra Ha'aretz)
51 prosent av israelerne mener ingen av partene er vinnere av Gaza-krigen. 56 prosent mener Israels mål med militæroperasjonen er bare delvis oppnådd. Likevel har Netanyahu-regjeringens håndtering fortsatt stor støtte i folket.

I en undersøkelse utført for Ha’aretz av analysebyrået Dialog onsdag, midt i den 72 timer lange våpenhvilen som utløp i dag, kommer det frem at svært få israelere oppfatter den første måneden av ”Operation Protective Edge” som en ubetinget suksess.

Et flertall på 56 prosent mener at IDF bare delvis har oppnådd de forhåndsdefinerte målene om ødeleggelse av terrortunnelene, betydelig svekkelse av Hamas og avskrekking av terroristenes videre angrepsplaner. 26 prosent mener at målene er oppnådd nå. 13 prosent mener disse målene ikke er nådd i det hele tatt, og fem prosent vet ikke hva de mener om dette.

Når det gjelder synet på resultatet av militæroperasjonen frem til denne ukens våpenhvile, svarte et flertall på 51 prosent at de ikke mener noen av partene i konflikten fremstår som vinnere. 36 prosent mener Israel er vinnerne av konflikten, mens seks prosent av de spurte ser på Hamas som vinnerne, og seks prosent vet ikke.

Samtidig er imidlertid oppslutningen rundt statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarssjef Benny Gantz fortsatt høy, slik den har vært under hele operasjonen. 77 prosent svarer at de er fornøyde med måten Netanyahu har håndtert konflikten, 76 prosent med Ya’alon og hele 83 prosent med Gantz.

Ha’aretz mener i sin analyse at dette kan forklares med at Netanyahu-regjeringens valg har vært mulige å støtte for velgere både i sentrum og på høyresiden. De mener velgerne i sentrum av det politiske landskapet er fornøyde med at Netanyahu har avvist de mest radikale forslagene, om for eksempel å ta tilbake Gaza eller fjerne Hamas’ makt fullstendig, mens høyresiden samtidig er tilfreds med at Hamas har blitt såpass hardt svekket.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart