Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)
Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)

Fireåring drept i granatangrep fra Gaza

Den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman ble drept fredag kveld da en granat fra Gaza eksploderte i familiens hjem.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fireåringen var hjemme sammen med sine foreldre og søsken i en kibbutz i Sha’ar Hanegev-regionen nær grensen til Gaza da angrepet fant sted, skriver Times of Israel.

Alarmen gikk svært kort tid før granaten slo ned og eksploderte like utenfor familiens hus, og foreldrene rakk ikke å få gutten inn i et bombesikret rom i tide. Han ble truffet av splinter fra granaten som eksploderte da den slo ned i huset. Gutten ble fraktet til sykehus livstruende skadd, og døde av skadene etter kort tid, opplyser Magen David Adom-personell til Channel 2.

 

68 israelere drept

Daniel Tregerman er det første israelske barnet som har blitt drept i den pågående konflikten med Gaza, som totalt har kostet 68 israelere livet. Han er den første israeleren som har blitt drept etter våpenhvilebruddet tirsdag.

Flere biler og bygninger ble skadet i brannen som oppsto i eksplosjonen.

Statsminister Netanyahu sier Hamas vil måtte betale en høy pris for de dødelige angrepene, og at militæroperasjonen for å sette terroristene ut av spill vil fortsette med økt styrke.

 

Avfyrt like ved en skole som brukes som Hamas-tilfluktssted

Det ble avfyrt en serie med granater mot den samme kibbutzen i samme tidsrom. Flere israelske nettaviser meldte fredag kveld at disse granatene var avfyrt fra området som tilhører en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon UNRWA ved byen Sajaiya nord på Gaza-stripen. MIFF viderebrakte denne meldingen i den første versjonen av denne artikkelen, men har nå rettet det opp, da det israelske forsvaret har dementert opplysningen natt til lørdag. IDF skriver på Twitter at skolen like ved avfyringsstedet likevel ikke er FN-drevet slik man først trodde, men at skolen er i bruk som et tilfluktssted administrert av Hamas.

Samtidig som serien med granater ble avfyrt, ble det også avfyrt en serie med raketter mot Sentral-Israel. Hamas har tatt på seg ansvaret for disse rakettene, og uttalt at de siktet på Ben Gurion-flyplassen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærte en av rakettene over Tel Aviv.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart