Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fireåring drept i granatangrep fra Gaza

Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)
Fire år gamle Daniel Tregerman ble fredag kveld drept i et granatangrep fra Gaza. (Foto: Privat)
Den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman ble drept fredag kveld da en granat fra Gaza eksploderte i familiens hjem.

Fireåringen var hjemme sammen med sine foreldre og søsken i en kibbutz i Sha’ar Hanegev-regionen nær grensen til Gaza da angrepet fant sted, skriver Times of Israel.

Alarmen gikk svært kort tid før granaten slo ned og eksploderte like utenfor familiens hus, og foreldrene rakk ikke å få gutten inn i et bombesikret rom i tide. Han ble truffet av splinter fra granaten som eksploderte da den slo ned i huset. Gutten ble fraktet til sykehus livstruende skadd, og døde av skadene etter kort tid, opplyser Magen David Adom-personell til Channel 2.

 

68 israelere drept

Daniel Tregerman er det første israelske barnet som har blitt drept i den pågående konflikten med Gaza, som totalt har kostet 68 israelere livet. Han er den første israeleren som har blitt drept etter våpenhvilebruddet tirsdag.

Flere biler og bygninger ble skadet i brannen som oppsto i eksplosjonen.

Statsminister Netanyahu sier Hamas vil måtte betale en høy pris for de dødelige angrepene, og at militæroperasjonen for å sette terroristene ut av spill vil fortsette med økt styrke.

 

Avfyrt like ved en skole som brukes som Hamas-tilfluktssted

Det ble avfyrt en serie med granater mot den samme kibbutzen i samme tidsrom. Flere israelske nettaviser meldte fredag kveld at disse granatene var avfyrt fra området som tilhører en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon UNRWA ved byen Sajaiya nord på Gaza-stripen. MIFF viderebrakte denne meldingen i den første versjonen av denne artikkelen, men har nå rettet det opp, da det israelske forsvaret har dementert opplysningen natt til lørdag. IDF skriver på Twitter at skolen like ved avfyringsstedet likevel ikke er FN-drevet slik man først trodde, men at skolen er i bruk som et tilfluktssted administrert av Hamas.

Samtidig som serien med granater ble avfyrt, ble det også avfyrt en serie med raketter mot Sentral-Israel. Hamas har tatt på seg ansvaret for disse rakettene, og uttalt at de siktet på Ben Gurion-flyplassen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærte en av rakettene over Tel Aviv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart