Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)
Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)

Fire drept i terrorangrep mot synagoge

Væpnet med en pistol, en kjøttkniv og en øks gikk to palestinske terrorister til angrep på jøder som ba i en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen. Kampropet var jihadistenes rop: "Allahu Akbar".

I de første meldingene i israelske medier meldes det om fire drepte i angrepet. I tillegg er seks skadet, inkludert to politimenn. For flere skal tilstanden være kritisk. Angriperne, som begge skal ha vært fra Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem, ble drept i skuddveksling med politi som kom til stedet.

Angrepet skjedde mot Kehilat Yaakov-synagogen i bydelen Har Nof. Da sikkerhetsminister Yitzhak Aharnovitch og politisjef Yohanan Danino kom til åstedet, var det fortvilte og oppgitte venner og kjente av ofrene som ropte «Dra hjem!», melder Times of Israel.

De islamistiske terroristene som gjennomførte angrepet skal ha kommet seg inn i synagogen forkledd som ultraortodokse jøder. Som vanlig blir terroristene hyllet som helter i det palestinske samfunnet.

Hamas-ledere i Gaza og Qater sier angrepet var «hevn for drapet på en arabisk buss-sjåfør i Jerusalem». Obduksjonsrapporten til araberen som ble funnet hengt i bussen han kjørte søndag kveld viste ingen tegn på at hengningen var utført av andre enn ham selv. Derfor mener israelsk politi at det var et selvmord.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart