Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Antatt bilulykke var terrorangrep

Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.
Skjermdump fra overvåkningskamera som viser da varebilen kjørte inn i de tre soldatene.
Tre israelske soldater ble skadet da de ble påkjørt av en varebil sørvest for Betlehem 5. november. Det israelske forsvaret opplyste tidligere at det muligens dreide seg om en trafikkulykke, men nå viser etterforskningen at soldatene var ofre for et målrettet terrorangrep.

Om kvelden onsdag 5. november svingte en stor palestinsk varebil ut av hovedveien Route 60 sørvest for Betlehem, og inn på en holdeplass der tre israelske soldater oppholdt seg. En av soldatene ble alvorlig skadet, to moderat. Bilen kjørte bort fra åstedet straks etter påkjørselen. Dagen etter ble bilen funnet forlatt i nærheten av den palestinske landsbyen El Arub, nær Hebron på Vestbredden.

Den første antakelsen var at dette dreiet seg om et terrorangrep, men dagen etter påkjørselen meldte israelske sikkerhetsstyrker om at hendelsen kunne ha vært en ulykke, og ikke en bevisst handling.

Etter to ukers etterforskning slår imidlertid sikkerhetsstyrkene fast at det likevel var et målrettet terrorangrep de tre soldatene ble utsatt for.

Det israelske forsvaret satte i gang en massiv leteaksjon etter gjerningsmannen umiddelbart etter påkjørselen, og han meldte seg selv for politiet dagen etter. Det viser seg at meldingen om at det kunne ha vært en ulykke og ikke et angrep, var basert på gjerningsmannens egen fortelling i avhør. Han fortalte at han hadde mistet kontrollen over kjøretøyet, og stukket av i panikk da han innså at han hadde kjørt på israelske soldater.

En av de skadede soldatene har imidlertid fortalt at sjåføren økte farten da han kjørte inn mot soldatene, og en overvåkningsvideo av hendelsen bevitner dette. Konklusjonen på etterforskningen er at dette ikke var noen ulykke, noe gjerningsmannen selv også nå har tilstått.

Dette skriver Times of Israel.

Her kan du se overvåkningsvideoen av påkjørselen:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart