Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fant våpenlast på vei mot Jerusalem

Dette er noen av de flere tusen våpnene som ble beslaglagt torsdag, før de havnet i hendene på opprørere i Øst-Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Dette er noen av de flere tusen våpnene som ble beslaglagt torsdag, før de havnet i hendene på opprørere i Øst-Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
En containerlast med flere tusen kniver og elektrosjokkvåpen ble torsdag konfiskert av det israelske politiet. Lasten var på vei til Jerusalem, som forsyninger til palestinske opprørere.

Det registrerte innholdet i containeren var julelys, men politibetjentene og tollerne som inspiserte lasten i etter å ha mottatt etterretningsinformasjon, fant et ganske annet innhold.

Containeren viste seg å inneholde 5.200 kniver, 4.300 lommelykter med elektrosjokkfunksjon, 5.000 andre elektrosjokkvåpen og 1.000 sverd, ifølge politirapporten, som refereres av Times of Israel.

Dessuten inneholdt lasten også 18.000 kinaputter. Kinaputter har den senere tiden blitt hyppig brukt i opptøyene i Jerusalem som våpen mot blant andre politiet. Sammen med steinkasting er kinaputtkasting nå den vanligste formen for væpnede angrep i gatedemonstrasjonene i byen, ifølge Ha’aretz.

Beslaget som ble gjort torsdag er det største funnet man har gjort av denne typen våpen på lang tid.

Våpnene ankom havnen i Ashdod med skip fra Kina, og lasten var adressert til innbyggere i bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem. Adressatene var palestinske opprørere som den senere tiden har kastet både kinaputter, steiner og Molotov-coctails under sammenstøt med politiet.

Lasten ble hentet på havnen av tre israelske arabere som fraktet den med seg i to lastebiler, til et lagerlokale i den nord-israelske byen Afula. Der ble de pågrepet og arrestert sammen med begge lastebilsjåførene og eieren av lagerlokalet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart