Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Steinkasting og anspent stemning i Jerusalem

Opptøyer i gatene i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Synne Tonil / Flickr CC)
Opptøyer i gatene i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Synne Tonil / Flickr CC)
Flere titalls ungdommer blokkerte en gate i en jødisk bydel i Øst-Jerusalem og kastet stein mot politiet torsdag formiddag. Dermed fortsatte den siste tidens opptøyer også denne dagen. Innbyggere er preget av terrorfrykt, og fredag har Hamas varslet nok en "Vredens dag".

Gaten som ble blokkert i den voldelige massedemonstrasjonen ligger i utkanten av den jødiske bydelen Armon Hanatziv i Øst-Jerusalem. Israelske sikkerhetsstyrker klarte å spre mengden uten at noen kom til skade. En politibil ble imidlertid skadet i sammenstøtene, ifølge Israel Radio.

Samme dag opplyste en jødisk ungdom til politiet at han hadde blitt angrepet i nærheten av Damaskusporten inn til gamlebyen.

Ved en kontrollpost utenfor Ma’ale Adumim like øst for Jerusalem pågrep israelske sikkerhetsstyrker en palestiner fra bydelen Shuafat i Øst-Jerusalem som bar på seg en 27 cm lang kjøkkenkniv.

Dette opplyser Times of Israel.

 

Terrorfrykt blant innbyggerne

Israel Hayom melder om mindre trafikk enn normalt i gatene i Jerusalem, mindre folk enn vanlig på trikken, og færre enn det pleier å være ute til fots i gatene og på markedsplassene. Avisen har snakket med folk på gaten som forteller at de ikke føler seg trygge i sin egen by, på grunn av terrorangrepene og de voldelige opptøyene den siste tiden.

Til sammen har 11 personer blitt drept i terrorangrep den siste måneden, i Jerusalem, Tel Aviv og Gush Etzion.

Politet opplyser at de nå har tusen mann flere enn normalt til stede ute i gatene i Jerusalem.

 

Hamas vil ha enda en «vredens dag»

Hamas-talsmann Yehya Mousa gikk torsdag ut på vegne av organisasjonen med en oppfordring til å gjøre den kommende fredagen til en ”Vredens dag” – en type oppfordring Hamas stadig kommer med. Hamas oppfordrer ”palestinere overalt” til å ta til gatene i morgen, ”i solidaritet med Al-Aqsa moskeen og Jerusalem”. De mener tiden er inne for å starte den tredje intifadaen. Dette forteller Jerusalem Post.

Jerusalem-politiets talsmann Micky Rosenfeld sa torsdag kveld at politiet vurderer den potensielle sikkerhetstrusselen, og at de foreløpig ikke har konkludert i spørsmål som hvilke restriksjoner de finner det nødvendig å innføre for besøk på Tempelhøyden i morgen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart