Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Knivterror på supermarked

Her hentes terrorofrene i supermarkedet av ambulansepersonell. (Foto: Magen David Adom)
Her hentes terrorofrene i supermarkedet av ambulansepersonell. (Foto: Magen David Adom)
To personer ble knivstukket da en 16 år gammel palestinsk terrorist gikk til angrep inne i et supermarked i industribyen Mishor Adumim øst for Jerusalem onsdag ettermiddag.

Klokken kvar over fire onsdag ettermiddag gikk en 16 år gammel palestiner fra landsbyen Al-Azariya på Vestbredden inn i et supermarked i industribyen Mishor Adumim, som ligger like ved bosetningsblokken Ma’ale Adumim, om lag en mil øst for Jerusalem.

16-åringen gikk rundt i butikken med handlevogn, og vakte ingen mistanke siden det er både arabere og jøder blant både de ansatte og kundene i butikken. Inne i butikken trakk han frem en kniv, og stakk to kunder. Deretter løp han til utgangen av butikken.

En sikkerhetsvakt ved statsministerens kontor, som ikke var på jobb, handlet tilfeldigvis samtidig i butikken. Han trakk pistolen sin og beordret angriperen til å stanse ved kassabetjeningen. Da terroristen ikke adlød, skjøt sikkerhetsvakten ham i beinet, og kunder holdt den sårede gjerningsmannen fast inntil politiet ankom og arresterte ham.

Sikkerhetsstyrkene som kom til åstedet arresterte også to andre palestinere som de mistenker for å ha assistert terroristen. Politiet arresterte i tillegg en slektning av den skyldige i al-Azariya.

Begge de knivstukne ofrene var ved bevissthet da de ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Gjerningsmannen ble innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset.

Butikken åpnet igjen to timer etter angrepet.

 

Holder fast på fredelig sameksistens

Avisen forteller at både jødiske og arabiske ansatte er sjokkerte over hendelsen.

– Her i butikken jobber både jøder og arabere, og vi er som søsken. Mer enn søsken. Vi vet ikke hvordan dette kunne skje her av alle steder, sier en arabisk ansatt, som kommer fra den samme landsbyen som terroristen.

– Jeg har jobbet her i ti år, og jøder og arabere er som familie her. Jeg ser de samme kundene hver dag, og kjenner dem bedre enn min egen familie. Jeg tror ikke dette vil skade relasjonene våre. Folk er smarte nok til å forstå at ikke alle er like, sier en annen av de arabiske ansatte.

De jødiske ansatte i butikken kommer med lignende uttalelser.

– Arbeiderne her er veldig hyggelige. Jeg har aldri sett noe uvanlig. Vi har svært gode relasjoner. Alle ble veldig skremt av dette, sier en av dem.

Eieren av kjeden supermarkedet tilhører, Rami Levy, ankom butikken kort tid etter angrepet.

– Noen har en interesse i å ødelegge sameksistensen, men vi vil ikke la dem vinne, uttalte han.

Han tok avstand fra antydninger noen skal ha kommet med om at han burde avskjedige de arabiske ansatte i butikken etter angrepet.

– Vi ansetter arbeidere uavhengig av religion, rase eller nasjonalitet. Vi har lover i Israel. På samme måte som jeg ikke ønsker at Frankrike eller andre europeiske land skal si at det ikke vil ansette jøder eller tillate jøder adgang, vil jeg ikke ha slikt her, sa forretningsmannen.

Her kan du lese Jerusalem Posts rapport om angrepet.

Yedioth Aharonoths nettavis Ynetnews.com har laget en grafisk rekonstruksjonsvideo av angrepet, som du kan se ved å klikke her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart