Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Her ankommer ambulansepersonell åstedet for fredagens syreangrep. (Foto: Magen David Adom)
Her ankommer ambulansepersonell åstedet for fredagens syreangrep. (Foto: Magen David Adom)

Terrorist kastet syre på barnefamilie

Tre voksne og fire barn i alderen åtte til ti år ble i dag angrepet av en palestinsk terrorist som kastet syre inn i en familiebil. Minst fem av dem ble skadet. Etterpå skal terroristen ha forsøkt å angripe fotgjengere med skrujern, før han selv ble skutt.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En israelsk familie i bil stanset fredag ettermiddag langs Route 60 mellom Jerusalem og Betlehem for å ta opp en haiker. Nærmere bestemt skjedde dette i Gush Etzion, like ved en kontrollstasjon mellom den israelske landsbyen Beitar Ilit og den palestinske landsbyen Husan. Ved siden av haikeren sto en 45 år gammel palestinsk mann fra landsbyen Nahalin med tilknytning til Islamsk Jihad. 45-åringen har tidligere sittet inne i israelsk fengsel, og han er kjent av det israelske forsvaret for å ha vært delaktig i opptøyer ved flere anledninger. Han var bevæpnet med syre, som han kastet på familien da de stanset opp og åpnet bildøren. Han skal også ha kastet syre mot haikeren de ville ta opp.

I bilen satt en familie med tre barn i alderen åtte til ti år, og en niese av moren på samme alder som familiens egne barn.

Etter angrepet mot familien ble terroristen observert løpende etter fotgjengere, bevæpnet med et skrujern.

Gjerningsmannen ble stanset av at en bevæpnet sivil person på stedet skjøt og skadet ham. Deretter ble han pågrepet av det israelske grensepolitiet og brakt til behandling på sykehus.

Familiefaren skal ha blitt truffet i øynene av syren, mens moren og minst tre av barna fikk lettere skader. De skadde ble brakt til sykehus med ambulanse. Det er uklart om gjerningsmannen klarte å skade fem, seks eller alle de syv som ble angrepet. Times of Israel skriver at alle ble skadet, mens Ha’aretz melder at det er fem personer som er bekreftet skadet.

Fredagens angrep er det nyeste i en lang rekke terrorangrep den siste tiden. 11 personer har blitt drept av terrorister den siste måneden, de fleste av dem i Jerusalem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart