PAs fangeminister Issa Karake taler på PA TV 4. november 2013. Han sier fangene som sitter i israelske fangenskap dømt for terrordrap er "helter". (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
PAs fangeminister Issa Karake taler på PA TV 4. november 2013. Han sier fangene som sitter i israelske fangenskap dømt for terrordrap er "helter". (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

Palestinsk minister forsvarer drap på israelere

PA-minister Issa Karake mener drapet på en ett år gammel israelsk baby er berettiget "motstandskamp".

Palestinian Media Watch (PMW) skriver i en artikkel publisert 29. desember 2014 at PA-minister med ansvar for fanger i israelske fengsler og medlem i det palestinske parlamentet, Issa Karake, har forsvart drap på en ett år gammel israelsk baby ved å kalle det for «motstandskamp».

PMW henviser til en artikkel i det palestinske nyhetsbyrået WAFA publisert 16. desember 2014 der ministeren er sitert slik:

«Israelske domstoler har idømt straffer til fanger som tvinger dem til å betale store summer i kompensasjon til israelere som har vært utsatt for motstandskamp fra palestinere.»

Uttalelsen kom etter at en israelsk domstol hadde dømt palestineren Ali Sa’ada, som sammen med Wa’al Al-Araja, drepte den 25 år gamle israelske mannen Asher Palmer og hans ett år gamle sønn, Yonathan, 23. september 2011. Al-Araja hadde kastet to steiner på Palmers bil fra en bil som ble ført av Sa’ada. Den ett år gamle gutten ble truffet i hodet og Palmer mistet kontrollen over bilen som deretter havnet ned i en ravine der de døde momentant. Domstolen idømte Ali Sa’ada å betale 3,5 millioner israelske shekel (rundt 7 millioner norske kroner) til ofrenes familier. PA-minister Karake hevdet at denne boten «delegitimerer den palestinske nasjonale motstanden.»

Palestinian Media Watch har tidligere dokumentert at minister Karake har en lang historie med uttalelser der han glorifiserer palestinske terrorister som har stått bak drap på israelere.

MIFF har også laget artikler om ministerens mange groteske uttalelser der han hyller terrorister for drap på israelere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart