Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fant smuglertunnel full av eksplosiver

En smuglertunnel ved Rafah sett fra inngangen. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr CC)
En smuglertunnel ved Rafah sett fra inngangen. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr CC)
Etterretningsrapporter forteller at Hamas er i full gang med å ruste opp både våpenarsenal, nye væpnede mannskaper og nye tunneler. Nylig fant egyptiske sikkerhetsstyrker en ny underjordisk smuglertunnel som strakte seg forbi grensen til Gaza.

De egyptiske sikkerhetsstyrkene sier at tunnelen de avdekket og ødela lørdag 17. januar var en av de største i sitt slag. Dette melder nyhetsbyrået Ma’an, som refereres av Ha’aretz.

Tunnelen var fullastet med store mengder eksplosiver, som ble destruert av de militære mannskapene. Tunnelen skal ha vært hele 1.200 meter lang, og inngangen var skjult i soverommet i et hjem i grensebyen Rafah. Kilder beskriver tunnelen som ”dekket med stålplater, og med gulv av jernplater dekket med treverk”.

Avsløringen av tunnelen kommer samtidig som israelske etterretningskilder opplyser at Hamas er i gang med en storstilt gjenopprustning. Den London-baserte avisen The Times har snakket med etterretningskilder som forteller at terrororganisasjonen er i gang med både våpenproduksjon, utgraving av nye tunneler og rekruttering av nye krigere.

Den senere tiden skal Hamas ha rekruttert 2.500 væpnede krigere til sin ”motstandskamp”.

De israelske kildene sier at Hamas nå utvikler en ”ny generasjon raketter”, og at en rekke prøveskytninger ut i Middelhavet har blitt gjennomført siden september.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart