Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette er de drepte soldatene

Yohai Kalangel og Dor Nini ble drept av Hizbollah-terrorister onsdag 28. januar 2015. (Foto: Privat)
Yohai Kalangel og Dor Nini ble drept av Hizbollah-terrorister onsdag 28. januar 2015. (Foto: Privat)
Yohai Kalangel (25) og Dor Nini (20) ble drept av Hizbollah i dag, da bilen de satt i ble truffet av Hizbollahs raketter.

De to israelske soldatene som ble drept i Hizbollah-angrepet ved Libanon-grensen 28. januar er nå navngitt.

Kaptein Yohai Kalangel var 25 år gammel, gift med Tali og far til ei jente på ett år. Han bodde i Har Gilo på Vestbredden. På uavhengighetsdagen i fjor mottok han presidentens æresbevisning for utmerket tjeneste i forsvaret. I fag ble han forfremmet til major post mortem.

– Yohai var en flott mann, jordens salt, en som kjempet av all sin kraft, en ledende og fremragende offiser, sier familien hans i en felles uttalelse ifølge Ynetnews.com.

Sersjant Dor Nini var 20 år gammel, og kom fra landsbyen Moshav Shtulim i nærheten av Ashdod. Han var med i bakkemannskapene som kjempet under Gaza-krigen i fjor sommer. Også han ble forfremmet til høyere militær rang post mortem.

– Lillebroren min var alltid smilende. Han elsker hæren. Når han hørte om en soldat som var sulten, spurte han alltid etter penger han kunne gi til den soldaten. Han kom nordover i går kveld. Han fikk ikke engang tid til å forstå hva som foregikk. Men han var ikke redd for krig, sier Dor Ninis bror Aviel.

– Da vi hørte nyhetene om hendelsene i dag, fikk vi alle en dårlig følelse med det samme. Vi gikk hjem fra jobbene våre, og da vi kom hjem fikk vi høre om katastrofen, forteller han på vegne av familien.

– Dor var en gutt alle var glad i, en som alle kjente. Han var en flott kar som alltid var villig til å hjelpe. Han kunne spørre moren sin om penger til soldater som ikke hadde noen. Dette er virkelig et hardt slag for familien og for hele moshaven. Det er vanskelig å forestille seg livet uten ham, sier en venn av familien.

I tillegg til de israelske ofrene ble også en FN-soldat fra Spania drept som et resultat av rakettangrepet fra Hizbollah i dag. Den 36 år gamle korporalen Francisco Javier Soria Toledo fra de fredsbevarende styrkene i grenseområdet mellom Israel og Libanon ble drept under det israelske forsvarets motangrep mot Hizbollah-baser i Libanon. Forklaringen på denne tragedien er fortsatt uklar, og spanske myndigheter krever FN-gransking av hva som skjedde.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart