Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrornettverk avsløres i Øst-Jerusalem

Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)
Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)
Fem Fatah-aktivister ble mandag pågrepet for å ha kastet brannbomber, steiner og kinaputter mot israelske sikkerhetsstyrker. Etterretningstjenesten varsler at flere pågripelser kommer.

Politiet og etterretningstjenesten Shin Bet har drevet felles etterforskning av terroraktivitet i bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem, og dette har resultert i at fem arabiske israelere ble pågrepet mandag.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten skal en av de pågrepne, en 21-åring, ha vært leder for en terrorcelle i bydelen siden juli. Han skal ha formidlet penger til terror, og bygd opp et våpenlager.

”Etterforskningen har avdekket at flere dusin Fatah-aktivister har vært involvert i nettverket det siste året og begått voldshandlinger. Det har også kommet fram at nettverket har vært organisert med tanke på å skade eiendom, jødiske innbyggere og sikkerhetsstyrker”, heter det i en uttalelse fra Shin Bet som er gjengitt i Jerusalem Post.

Shin Bet varsler at flere av de medvirkende i angrepene vil bli pågrepet den nærmeste tiden.

Politiets talsmann Micky Rosenfeld uttaler at de kontinuerlige angrepene har blitt utført av gruppen fra juli til januar, og at det har resultert i at jødiske eiendommer og politibiler har blitt ødelagt. Han sier at de fem pågrepne har vært ”tungt involvert” i terroren, og at de alle er medlemmer av Fatah. Rosenfeld varsler opptrapping av vaktholdet i denne og flere andre arabiske bydeler.

Terrorgruppen skal ved flere tilfeller ha kastet Molotov Coctails og steiner på opprørspolitiet, og mot jødiske siviles hjem i Jerusalem. Det skriver Times of Israel. Ved en anledning skal noen av de mistenkte ha kastet en rørbombe mot en politibil.

I slutten av januar ble en maskert 17-årig arabisk innbygger i A-Tur pågrepet med et arsenal av 100 kinaputter. Han ble arrestert for å avfyre eksplosiver mot politipatruljer i området.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart