Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)
Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)

Terrornettverk avsløres i Øst-Jerusalem

Fem Fatah-aktivister ble mandag pågrepet for å ha kastet brannbomber, steiner og kinaputter mot israelske sikkerhetsstyrker. Etterretningstjenesten varsler at flere pågripelser kommer.

Politiet og etterretningstjenesten Shin Bet har drevet felles etterforskning av terroraktivitet i bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem, og dette har resultert i at fem arabiske israelere ble pågrepet mandag.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten skal en av de pågrepne, en 21-åring, ha vært leder for en terrorcelle i bydelen siden juli. Han skal ha formidlet penger til terror, og bygd opp et våpenlager.

”Etterforskningen har avdekket at flere dusin Fatah-aktivister har vært involvert i nettverket det siste året og begått voldshandlinger. Det har også kommet fram at nettverket har vært organisert med tanke på å skade eiendom, jødiske innbyggere og sikkerhetsstyrker”, heter det i en uttalelse fra Shin Bet som er gjengitt i Jerusalem Post.

Shin Bet varsler at flere av de medvirkende i angrepene vil bli pågrepet den nærmeste tiden.

Politiets talsmann Micky Rosenfeld uttaler at de kontinuerlige angrepene har blitt utført av gruppen fra juli til januar, og at det har resultert i at jødiske eiendommer og politibiler har blitt ødelagt. Han sier at de fem pågrepne har vært ”tungt involvert” i terroren, og at de alle er medlemmer av Fatah. Rosenfeld varsler opptrapping av vaktholdet i denne og flere andre arabiske bydeler.

Terrorgruppen skal ved flere tilfeller ha kastet Molotov Coctails og steiner på opprørspolitiet, og mot jødiske siviles hjem i Jerusalem. Det skriver Times of Israel. Ved en anledning skal noen av de mistenkte ha kastet en rørbombe mot en politibil.

I slutten av januar ble en maskert 17-årig arabisk innbygger i A-Tur pågrepet med et arsenal av 100 kinaputter. Han ble arrestert for å avfyre eksplosiver mot politipatruljer i området.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart