Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jerusalems ordfører stanset terrorist

Borgermester Nir Barkat (i hvit skjorte) og sikkerhetsvaktene hans overmanner terroristen. (Foto: Skjermdump fra video tatt av en tilskuer, og publisert av Jerusalem Post)
Borgermester Nir Barkat (i hvit skjorte) og sikkerhetsvaktene hans overmanner terroristen. (Foto: Skjermdump fra video tatt av en tilskuer, og publisert av Jerusalem Post)
Da en palestinsk terrorist angrep en ultraortodoks jøde med kniv på gaten i Jerusalem søndag, ble han overmannet av ingen ringere enn byens ordfører og hans sikkerhetsvakter.

En 19 år gammel palestinsk mann som hadde tatt seg inn i Jerusalem uten tillatelse, gikk søndag ettermiddag løs på tilfeldig forbipasserende med kniv på gaten, ikke langt fra rådhuset, ifølge Jerusalem Post.

Først knivstakk terroristen en 30 år gammel ultraortodoks mann, og så fortsatte han å forsøke å angripe flere ofre. Men før han rakk å knivstikke flere ofre, ble han stanset. En video fra et overvåkningskamera viser hvordan Jerusalems ordfører Nir Barkat personlig går raskt og bestemt mot terroristen, mens to av hans sikkerhetsvakter løper bort til gjerningsmannen. Idet en av vaktene trekker pistolen sin, slipper terroristen taket i våpenet sitt, og ordfører Barkat legger ham i bakken, som i en scene fra en actionfilm.

Halvannen time etterpå møtte Barkat pressen for å fortelle om hendelsen.

– Jeg var på vei til kontoret da sjåføren min og teamet mitt ble oppmerksomme på at det skjedde noe i gaten like bortenfor rådhuset. Jeg og livvakten min gikk ut av bilen og bort til åstedet, og vi fikk se en terrorist med en kniv i hånden sin. Før han tenkte over det, tok livvakten min fram pistolen sin, og da han rettet våpenet mot terroristen, slapp terroristen kniven og vi la ham umiddelbart i bakken for å være sikre på at han ikke skulle kunne fortsette terrorangrepet, fortalte ordføreren.

Den knivstukne mannen slapp fra angrepet med et lettere sår i mageregionen.

– Vi ga ham førstehjelp mens vi forsøkte å finne ut om det var flere involverte i angrepet. Da vi forsto at det var snakk om en terrorist og en som var såret, ventet vi på politiet og ambulansen, fortsatte Barkat.

Offeret ble innlagt på Shaare Zedek-sykehuset.

– Like viktig som å få stanset angrepet, var det å sørge for at byen kunne vende tilbake til det normale livet så raskt som mulig. Gudskjelov at dette nå ligger bak oss, la Barkat til.

– Jeg ønsker den sårede en rask bedring, og jeg er ikke i tvil om at den ansvarlige personen vil bli alvorlig straffet, uttalte han.

Barkat har erfaring fra seks år i det israelske forsvaret, fra fallskjermtroppene og som kompanisjef, fram til han ble skutt og såret i 1981 under konflikten med Libanon.

Her kan du se hendelsen slik den ble fanget opp av overvåkningskameraet fra bymyndighetene i Jerusalem:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart