Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pågrep terrorcelle i Hebron

Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)
Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)
Terrorister tilknyttet Hamas i Hebron skal ha planlagt en rekke terrorangrep, inkludert selvmordsbombeaksjoner. 11 personer er arrestert av israelske styrker.

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde 23. februar at israelske styrker i januar arresterte 11 medlemmer av en terrorcelle i Hebron. Grupper var tilknyttet Hamas. Under arrestasjonene ble det funnet våpen og eksplosiver beregnet til bruk i terrorangrep, melder Jerusalem Post.

I avhør har to av de arresterte vedgått å ha forsøkt å gjennomføre et terrorangrep i desember 2014 i Hebron. De ønsket å tiltrekke seg israelske soldater ved å la et eksplosiv gå av på et sted der en større bombe var gjemt. Bomben skulle sprenges da soldatene kom. På grunn av en teknisk feil gikk ikke bomben av. De to mennene er 20 og 28 år gamle, og 28-åringen har tidligere vært fengslet for terroraktivitet.

Terrorcellen planla en rekke forskjellige angrep og hadde samlet informasjon om steder i Hebron og Jerusalem der de ville utføre angrep mot israelere. Flere av de arresterte skal ha uttrykt at de var villige til å bli selvmordsbombere.

De 11 vil bli stilt for militær rett i løpet av den nærmeste tiden.

Shin Bet uttaler at avsløringen av denne terroraktiviteten viser hvor reell trusselen fra Hamas er i Hebron, og at tidligere arresterte Hamas-terrorister som fortsetter sin aktivitet etter å ha blitt frigitt, utgjør en sentral del av denne trusselen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart