Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)
Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)

Pågrep terrorcelle i Hebron

Terrorister tilknyttet Hamas i Hebron skal ha planlagt en rekke terrorangrep, inkludert selvmordsbombeaksjoner. 11 personer er arrestert av israelske styrker.

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde 23. februar at israelske styrker i januar arresterte 11 medlemmer av en terrorcelle i Hebron. Grupper var tilknyttet Hamas. Under arrestasjonene ble det funnet våpen og eksplosiver beregnet til bruk i terrorangrep, melder Jerusalem Post.

I avhør har to av de arresterte vedgått å ha forsøkt å gjennomføre et terrorangrep i desember 2014 i Hebron. De ønsket å tiltrekke seg israelske soldater ved å la et eksplosiv gå av på et sted der en større bombe var gjemt. Bomben skulle sprenges da soldatene kom. På grunn av en teknisk feil gikk ikke bomben av. De to mennene er 20 og 28 år gamle, og 28-åringen har tidligere vært fengslet for terroraktivitet.

Terrorcellen planla en rekke forskjellige angrep og hadde samlet informasjon om steder i Hebron og Jerusalem der de ville utføre angrep mot israelere. Flere av de arresterte skal ha uttrykt at de var villige til å bli selvmordsbombere.

De 11 vil bli stilt for militær rett i løpet av den nærmeste tiden.

Shin Bet uttaler at avsløringen av denne terroraktiviteten viser hvor reell trusselen fra Hamas er i Hebron, og at tidligere arresterte Hamas-terrorister som fortsetter sin aktivitet etter å ha blitt frigitt, utgjør en sentral del av denne trusselen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart