Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Egypt: – Hele Hamas er en terrororganisasjon

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
For en måned siden definerte det egyptiske rettssystemet Hamas’ væpnede styrker som en terrororganisasjon. Nå havner også den politiske avdelingen til Hamas på Egypts terrorliste.

Egyptisk rett bestemte for en måned siden at Hamas’ væpnede avdeling, Izz Ad-Din Al-Qassam Brigadene, skulle defineres som en illegal terrororganisasjon. Lørdag ble det kjent at en ny beslutning nå er fattet av rettsvesenet i Egypt. Nå er det ikke bare de væpnede brigadene som skal kalles en terrororganisasjon, men hele Hamas inkludert den politiske delen av organisasjonen. Rettsavgjørelsen ble tatt på grunn av Hamas’ rolle i terrorangrep på egyptisk jord, ifølge blant andre Ynetnews.com.

Hamas springer som kjent ut fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap, som også er på de egyptiske myndighetenes terrorliste etter at deres regime ledet av president Mohamed Morsi ble avsatt i 2013.

– Retten har vedtatt at Hamas skal regnes med på listen over terrororganisasjoner, sier en av advokatene som kjempet saken mot Hamas til Reuters.

Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri sier at dette ”gjør Egypt til Israels partner, og til en fiende av palestinerne”. Han hevder avgjørelsen er et forsøk på å legge skylden for uroen i Egypt på utenforstående parter.

En Hamas-kilde uttaler at organisasjonen ikke lenger vil kunne bedrive indirekte forhandlinger med Israel med Egypt som mellommann, slik de tidligere har gjort ved flere anledninger, senest i våpenhvileforhandlingene under Gaza-krigen 2015.

Egypt fortsetter samtidig utvidelsen av buffersonen mot Gaza-grensen, og kampen mot de underjordiske smuglertunnelene mellom Egypt og Gaza.

Fredag avdekket egyptiske sikkerhetsstyrker enda en smuglertunnel i grensebyen Rafah. Tunnelen raste sammen da de egyptiske soldatene gikk inn for å inspisere den, noe som resulterte i at en offiser ble drept og en annen skadet, ifølge nyhetsbyrået AP, som gjengis av Times of Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart