Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Egypt: – Hele Hamas er en terrororganisasjon

For en måned siden definerte det egyptiske rettssystemet Hamas’ væpnede styrker som en terrororganisasjon. Nå havner også den politiske avdelingen til Hamas på Egypts terrorliste.

Egyptisk rett bestemte for en måned siden at Hamas’ væpnede avdeling, Izz Ad-Din Al-Qassam Brigadene, skulle defineres som en illegal terrororganisasjon. Lørdag ble det kjent at en ny beslutning nå er fattet av rettsvesenet i Egypt. Nå er det ikke bare de væpnede brigadene som skal kalles en terrororganisasjon, men hele Hamas inkludert den politiske delen av organisasjonen. Rettsavgjørelsen ble tatt på grunn av Hamas’ rolle i terrorangrep på egyptisk jord, ifølge blant andre Ynetnews.com.

Hamas springer som kjent ut fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap, som også er på de egyptiske myndighetenes terrorliste etter at deres regime ledet av president Mohamed Morsi ble avsatt i 2013.

– Retten har vedtatt at Hamas skal regnes med på listen over terrororganisasjoner, sier en av advokatene som kjempet saken mot Hamas til Reuters.

Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri sier at dette ”gjør Egypt til Israels partner, og til en fiende av palestinerne”. Han hevder avgjørelsen er et forsøk på å legge skylden for uroen i Egypt på utenforstående parter.

En Hamas-kilde uttaler at organisasjonen ikke lenger vil kunne bedrive indirekte forhandlinger med Israel med Egypt som mellommann, slik de tidligere har gjort ved flere anledninger, senest i våpenhvileforhandlingene under Gaza-krigen 2015.

Egypt fortsetter samtidig utvidelsen av buffersonen mot Gaza-grensen, og kampen mot de underjordiske smuglertunnelene mellom Egypt og Gaza.

Fredag avdekket egyptiske sikkerhetsstyrker enda en smuglertunnel i grensebyen Rafah. Tunnelen raste sammen da de egyptiske soldatene gikk inn for å inspisere den, noe som resulterte i at en offiser ble drept og en annen skadet, ifølge nyhetsbyrået AP, som gjengis av Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart