Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas ville angripe soldater under Purim-festen

Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)
Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)
Israelsk etterretning avverget planer om skyteangrep i høytiden.

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde i dag at de forhindret et skyteangrep mot israelske soldater som var planlagt å finne sted under den jødiske høytiden Purim for en måned siden. Purim er festen som feires til minne om dronning Esther som ifølge bibelhistorien reddet det jødiske folket fra utryddelse under det gamle persiske riket. Årets purim-fest ble feiret 4. og 5. mars.

Det var en terroristcelle tilhørende Hamas med hovedkvarter i Jerusalem som planla å bruke høytiden til å skyte israelske soldater ved en kontrollpost like utenfor byen. Israelske sikkerhetsstyrker arresterte to personer som de mener planla å utføre ugjerningen, ifølge Ynetnews.com.

De to skal ifølge etterforskningen ha forberedt seg ved å trene på skyting og rekognosere området rundt kontrollposten for å utse seg et egnet angrepssted, og de skal ha anskaffet en fluktbil som etter planen skulle brennes etterpå. Et gevær, en pistol og ammunisjon ble beslaglagt under etterforskningen.

Lederen for terrorcellen er en 25 år gammel tidligere straffedømt palestiner fra Vestbredden som jobbet i kafeen på universitetet i Abu Dis. Hans medsammensvorne er en 32 år gammel mann fra Vestbredden som også tidligere har sittet i fengsel. De skal ha planlagt å rekruttere en sjåfør som skulle kjøre dem bort fra åstedet i fluktbilen til et øde sted. De to vil bli stilt for en militær domstol på Vestbredden i løpet av de nærmeste dagene. Shin Bet skriver i en pressemelding at saken viser hvor sterkt motivert Hamas er for å gjennomføre angrep i og rundt Jerusalem, og hvor stor faren er for at Hamas-medlemmer tar opp igjen terroraktivitet etter å ha blitt løslatt fra fengsel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart