Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran trapper opp støtten til Hamas og Hizbollah

Irans president Hassan Rouhani. (Foto: World Economic Forum / Flickr.com)
Irans president Hassan Rouhani. (Foto: World Economic Forum / Flickr.com)
Iran sender nå større mengder våpen enn tidligere til terrororganisasjonene som truer Israel, ifølge israelske kilder.

Kilder i Jerusalem sier at det iranske regimet de siste ukene har trappet opp støtten til den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah ved å sende dem større våpenleveranser enn tidligere. Våpenleveransene har gått til Hizbollah-styrker både i Libanon og på den syriske delen av Golan-høydene.

Iran skal også ha sendt våpen til Hamas i Gaza, og de skal ha forsøkt å sende våpen til Hamas-medlemmer på Vestbredden.

 

– Forbereder konflikt med Israel

Dette kom fram i en reportasje på tv-kanalen Channel 2 mandag, som er referert av Times of Israel. Diplomatisk korrespondent for Channel 2, Udi Segal, skrev samme dag på Twitter: ”Israel advarer: Iran har de siste dagene og ukene tatt skritt for å forberede og bevæpne Hizbollah for en storskala konflikt med Israel.”

Reportasjen fortalte også at Israel er alarmert over muligheten for at hevingen av sanksjonene mot Iran vil kunne frigjøre milliarder av dollar som vil kunne brukes til ytterligere våpeninnkjøp til terroristene. Kildene til Channel 2 sier at det er vanskelig å forstå hvordan avtalen som har så sterk støtte fra USA kan være til hjelp for Israels og USAs andre alliertes interesser.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah har tidligere gitt uttrykk for håp om at atomavtalen ville føre til nettopp en slik utvikling som det nå rapporteres om.

 

Israel bekymret over Russlands våpensalg

Dette ble kjent samme dag som det kom fram at Russland bryter våpenembargoen mot Iran ved å selge dem antiluftskytsmissilsystemet S-300. Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon sa tirsdag at det er et direkte resultat av rammeavtalen om Irans atomprogram at Russland begynner å selge våpen til regimet.

– Det var akkurat dette vi advarte mot selv før detaljene i rammeavtalen kom på plass, sa Ya’alon.

Statsminister Benjamin Netanyahu ga uttrykk for det samme.

– Dette salget av avanserte våpen til Iran er et direkte resultat av den farlige avtalen som er på bordet mellom Iran og P5+1. Kan noen fortsatt seriøst hevde at avtalen med Iran vil kunne øke sikkerheten i Midtøsten? uttalte han.

 

Netanyahu ringte Putin

Netanyahu ringte Russlands president Vladimir Putin tirsdag for å uttrykke Israels dype bekymring over steget Russland nå tar.

– Dette vil bare oppmuntre Iran til å fortsette aggresjonen i regionen, og ytterligere undergrave stabiliteten i Midtøsten, sa Netanyahu til Putin.

Putin svarte at missilsystemet det er snakk om ikke vil utgjøre noen trussel mot Israel eller andre land i Midtøsten, og at det er et system som brukes til forsvarsformål.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart